SIRIS.nl

Duofiets in Lierop

Zaterdag 11 juni werd de langverwachte duofiets overgedragen door zorgleverancier Medicura Nederweert aan Dorpscoöperatie Lierop Leeft op zorgboerderij Florançia aan de Heesvenstraat.

Er was blijkbaar veel nieuwsgierigheid naar het resultaat want de belangstelling was groot. Het erf achter de boerderij was vol bezet. Mede door de gezellige indeling werd het een sfeervol gebeuren.

Ben van Bussel opende de bijeenkomst door iedereen welkom te heten. Natuurlijk naast de vele genodigden ook vele belangstellenden uit Lierop zelf. Florence Miedema sprak namens Florançia iedereen toe en memoreerde het belangrijk te vinden contact te hebben,te krijgen en te behouden met de Lieropse gemeenschap. Ze vond het belangrijk dat er acceptatie te merken was vanuit Lierop naar hun manier van omgaan met de bewoners van de boerderij. Jan van de Rijdt zei namens het Fonds Steun Welzijnszorg Helmond dit soort initiatieven belangrijk te vinden binnen hun aandachtsgebied rond zorg en welzijn. Het fonds had graag meegewerkt en een prachtige financiële bijdrage verstrekt om de aanschaf van de duofiets mogelijk te maken.

Vervolgens werd de fiets onthuld door zes bij de fiets betrokken partijen: het fonds Steun Welzijnszorg Helmond, TSC SOLO, leverancier Medicura, Florançia, Lierop Leeft en de inbrenger van het idee de familie Jacobs.

Martien Kusters nam vervolgens als voorzitter van Lierop Leeft het woord. Hij gaf kort de structuur van de coöperatie aan en stelde dat Lierop Leeft vraag gestuurd werkt. De vraag vanuit de gemeenschap Lierop is de leidraad van de handelwijze van de coöperatie. Zo kwam de vraag naar de duofiets en de werkgroep zorg heeft deze vraag zeer voortvarend en daadkrachtig opgepakt. Uiteindelijk heeft een kleine slagvaardige werkgroep het onmogelijk lijkende mogelijk gemaakt. Dat was een welgemeend proficiat waard.

Vader Piet Jacobs met dochter Maria was de eer weggelegd  het eerste ritje met de splinternieuwe en zeer modern uitgeruste fiets te maken. Daarna toerde Martien Kusters als voorzitter met Piet Jacobs rond en vervolgens maakten velen onder een inmiddels heerlijk zonnetje gebruik van de mogelijkheid een ritje te maken. Er kwam veel lof en enthousiasme en er was veel gespreksstof over het uiteindelijke resultaat.

Er werd gezellig nagebuurt onder het genot van koffie en thee en velen maakten gebruik van de gelegenheid om Florançia, inmiddels 1 jaar in Lierop gevestigd, te bezoeken. Velen waren enorm onder de indruk van de mooie creatieve en kunstzinnige producten die de bewoners maken. Iedereen is welkom deze producten overdag te komen bekijken en wie weet als een mooi cadeautje te koesteren.

De fiets kan gereserveerd worden via lieropleeft/duofiets of via de website van Lierop Leeft of SlaponLine.