SIRIS.nl

Culturebox terug naar Korea

Op vrijdag 1 juli stuurde klas VH2B van het Varendonck College in Asten een goedgevulde culturebox met zelfgemaakte Nederlandse spellen en informatie over Nederland naar Zuid-Korea.

Alles met Engelstalige toelichting. Zoals een memory over Nederlandse onderwerpen als molens, kaas tulpen, een bordspel en informatie over ons koningshuis.

Enkele weken geleden ontving het Varendonck College een culturebox van de leerlingen van het Unesco Peace Village in Zuid-Korea. Een box gevuld met waaiers, tekeningen, maskers en brieven. Zij nodigden mevrouw Moris (Engels) uit om mee te doen. Vrijdag ging er een box retour richting Zuid-Korea.

De klas bereidde dit voor met de heer Van Hak (Levensbeschouwing) en mevrouw Moris (Engels): een vakoverstijgend project. Het contact is gelegd via ePals. Mevrouw Moris gebruikt deze site al jaren om projecten op te zetten zoals een uitwisseling met Frankrijk, de 24-hour Skype en het postcardproject.

Het idee achter alle uitwisselings- en internationaliseringsprojecten is verruimen van de horizon én daadwerkelijke communicatie in een gezamenlijke taal.

Communicatie is waar het leren van vreemde talen op gericht is. Het is zoveel rijker dan het alleen maar leren uit een standaardmethode.