SIRIS.nl

VVD-politici op bezoek bij getroffen ondernemers

De VVD Someren bezocht op maandag 11 juli, samen met een delegatie van VVD-politici, drie ondernemers in Someren die zwaar zijn getroffen door het hagelbombardement van donderdag 23 juni.

De delegatie bestond uit onder andere de Tweede Kamerleden Helma Lodders en Remco Bosma en Europarlementariër Jan Huitema.

Per bus gingen ze naar Groepsaccommodatie De Hoof aan De Hoof 18, melkveehouder Leijten aan de Kuilerstraat 12 en Greenco aan de Hoge Akkerweg 1 in Someren. Drie ondernemingen die nog maanden- misschien wel jarenlang last zullen hebben van de gevolgen van de hagelstorm.

Mark Hikspoors van De Hoof, Frans-Jozef Leijten en Jan Zegwaard van Greenco waren erg duidelijk over wat ze van de Haagse politiek verwachten. Er moet extra geld naar onze regio, anders gaan er diverse bedrijven gewoonweg omvallen. Tweede Kamerlid Helma Lodders zegde toe al het mogelijk te doen om de gevolgen van de schade te verzachten. Wel met bestaande regelingen, want veel is er niet mogelijk. De wens dat het gebied uitgeroepen wordt tot nationaal rampgebied kan de regio op de buik schrijven. Bij een dergelijke erkenning kan de Wet tegemoetkoming schade (Wts) in werking treden waardoor gedupeerden financiële noodsteun van het Rijk kunnen ontvangen. 

Die noodsteum komt er dus niet. De gedupeerde ondernemers zullen, samen met belangenorganisaties en de gemeenten, druk blijven uitoefenen op Den Haag. Ook al zijn ze daar met zomerreces.