SIRIS.nl

Hanneke van Rooij honderd jaar (+ VIDEO + AUDIO)

Hanneke van Rooij-van den Akker uit Asten vierde op zaterdag 20 december haar honderdste verjaardag.

Burgemeester Hubert Vos kwam Hanneke persoonlijk feliciteren met haar eeuwfeest.

Hanneke van Rooij-van den Akker is geboren op 20 december 1914 in Heesch. Later verhuist het gezin Van den Akker naar De Rips. Op 29 april 1941 trouwde ze met Peerke van Rooij en gingen ze in een huurboerderij in Oostappen wonen. Daar kregen zij zes kinderen.

In 1948 verhuisden ze van Ommel naar de Astense Peel, waar ze gingen wonen in een noodwoning, die werd gebouwd van de stenen van de afbraak van de kerk in Ommel. Omdat ze daar nog vier kinderen kregen werd de noodwoning te klein en werd er naast de woning een nieuwe boerderij gebouwd. Daar werd hun gezin voltooid met nog twee kinderen. In 1972 verhuisden ze van de boerderij naar de Heesakkerweg in Asten.

In 1991 vierden Hanneke en Peerke hun gouden huwelijksfeest. In 1994 verhuisden Peerke en Hanneke van Rooij naar de Deken van Pelthof. In juni 1998 overleed Peerke.

Hanneke van Rooij heeft in haar leven hard moeten werken en weinig vakantie gehad. Fietsen deed zij erg graag, dat kon ook niet anders want een auto was er vroeger niet. Zij heeft veel tochten gefietst zoals de Vierdaagse in Deurne, de Driedaagse in Asten en de Kennedytoertocht in Someren. Eén keer is zij samen met haar man naar haar broer geweest in Canada.

Nu nog gaat Hanneke iedere maandag breien en op dinsdagavond rikken in De Lisse. Zij vermaakt zich nog goed met puzzelen, vooral met woordzoekers. Ook gaat Hanneke nog iedere zondag trouw naar de kerk.

Hanneke heeft twaalf kinderen, 36 kleinkinderen en 67 achterkleinkinderen. Er zijn er nog twee op komst.