Reconstructie Kerkendijk-Zuid

De rijbaan van de Kerkendijk is versleten en moet worden vervangen.

Deze zomer wordt het gedeelte ten zuiden van Someren-Heide vervangen en in 2017 het gedeelte ten noorden van Someren-Heide.

Vanaf de Eggendreef tot en met de Nederweertseweg worden de grasbetonstenen verwijderd en wordt nieuw asfalt aangebracht. Vooruitlopend daarop worden dertien bomen gerooid. Dit zijn bomen die ziek zijn, te dicht op de rijbaan staan of voor de verkeersveiligheid moeten worden gerooid. Tegelijkertijd worden ter plaatse van de Hugterweg, vanaf de Nederweertseweg tot aan de gemeentegrens, asfaltreparaties uitgevoerd.

Planning:

21 juli: bomen rooien
25 juli tot en met 5 augustus: reconstructie Kerkendijk en reparaties Hugterweg
8 tot en met 19 augustus: afwerken inritten en bermen

Om de reconstructie te kunnen uitvoeren wordt de Kerkendijk twee weken afgesloten voor autoverkeer. De Hugterweg blijft open maar doorgaand verkeer via de Kerkendijk is uiteraard niet mogelijk. De afsluiting duurt van 25 juli tot en met 5 augustus.

Tijdens deze periode zijn er omleidingen. Vanaf Nederweert verloopt de omleiding via de Kanaaldijk naar Someren en vervolgens naar Someren-Heide. Vanaf Maarheeze loopt de omleiding via Sterksel en Someren naar Someren-Heide.


Trefwoorden: kerkendijk
Geplaatst

vrijdag 15 juli 2016 | 11.53 uur

Laatst gewijzigd

maandag 18 juli 2016 | 11.55 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub