Stichting Triathlon Someren hield op zondag 17 juli de zevende editie van de jeugdtriathlon.

De deelnemers kwamen van heinde en verre; Heeze, Deurne, Asten, Helmond, Someren, Someren-Eind, Someren-Heide, Lierop, Eindhoven, Maarheeze, Heusden, Budel, Geldrop, Eersel, Breda, Venray, Nederweert, Mierlo, Liessel, Arnhem en zelfs uit Lanaken in België.

De inschrijvingen liepen tot op het laatste moment storm en dat resulteerde in hetzelfde aantal deelnemers als vorig jaar, namelijk 154 deelnemers.

Om 13.00 uur ging de eerste groep van start, een wedstrijdgroep voor middelbare scholieren.

De uitslag: 1. Pieter de Groof, 2. Bas de Groof, 3. Jesper Gloudemans.

De volgende startgroep was de doelgroep met een beperking. Dit jaar bereikte iedereen de finish zonder valpartijen.

Daarna volgden de deelnemers van de basisscholen met als laatste startgroep de allerkleinsten deelnemers. De jongste deelnemers waren nog maar drie jaar oud. 

Bij de finish kregen alle triathleten een bekertje drinken en een verse fruitsalade. Dat past volledig bij het motto 'gezond bezig' van de jeugdtriathlon. En nadat de allerlaatste was gefinisht ontvingen álle deelnemers een oorkonde met daarop de afstanden die ze hadden gezwommen, gefietst en gelopen met daarbij de totale tijd van hun triathlon. Want meedoen is belangrijker dan winnen.

De kinderen, die voor de vijfde keer deelnamen, werden nog even apart in het zonnetje gezet en ontvingen daarbij een mooie medaille.


Trefwoorden: stichting triathlon someren jeugdtriathlon someren jeugdtriathlon
Geplaatst

dinsdag 19 juli 2016 | 08.17 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 19 juli 2016 | 07.27 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub