SIRIS.nl

Receptie Rob Mouwen, de beste golfprofessional van Nederland

Rob Mouwen uit Someren, headpro en eigenaar van het gelijknamige golfinstituut op golfbaan Het Woold in Heusden is door de Nederlandse Golf Federatie (NGF) uitgeroepen tot beste golfprofessional van Nederland in 2014.

Op dinsdag 23 december werd Rob in het clubhuis van zijn thuishaven golfbaan Het Woold in Heusden in het zonnetje gezet.

Als putting coach is Rob Mouwen een belangrijk lid van het team rondom Joost Luiten. Mouwen is in staat geweest om Nederlands beste golfer naar een hoger niveau te brengen. Joost lukte het om als eerste Nederlander de cut te halen op The Masters, een toernooi waar de greens het moeilijkst zijn. Dankzij de coaching van Mouwen doet de Nederlandse golfsport mee op hoog internationaal niveau.

De uitverkiezing is iets waar iedereen op Het Woold erg trots op is. Mouwen is uniek en wereldvermaard om zijn prestaties. Inmiddels melden zich ook speelsters binnen de top 25 van de wereld om vanuit Thailand in Heusden beter te leren golfen. 

Mouwen (39) is sinds 2000 actief op Het Woold in Heusden en begeleidde samen met zijn team meer dan 2.100 cursisten naar een Golf Vaardigheids Bewijs (GVB). Hij is auteur van golfboeken en publicaties, geeft lezingen en kent als geen ander de theorie en mechanische wetten die gelden als mensen gaan golfen. Hij zette samen met de golfvereniging van Het Woold een van de grootste jeugdprogramma’s in de Benelux op. Deze jeugdopleiding is vermaard en floreert. Op en rondom Het Woold organiseert hij samen met zijn team nu al zes jaar op rij vier weken per jaar jeugdgolfkampen waar golf en plezier samen komen.

Al vroeg in zijn carrière besloot Mouwen zich te specialiseren. Hij vloog naar Groot-Brittannië en ging op les bij Harold Swash, putting coach van de beste golfers ter wereld. Er volgden diverse trips naar Engeland en Mouwen mocht zich Accredited Putting Coach noemen. Enige maanden later startte de eerste puttingcursus in Nederland. En dat was nieuw, een golfprofessional die zich op één facet van het golfspel concentreerde. Niet in De Verenigde Staten waar putting- en swingcoaches al eerder in zwang raakten, maar wel in Europa.

Naarmate Mouwen zijn cursussen en trainingen verder uitrolde, rees ook zijn ster. Beroepsgolfers en spelers, die op het allerhoogste niveau acteren, wisten de weg naar Het Woold te vinden. Indien hun schema dat toeliet tenminste, want spelers die uitkomen in de Amerikaanse of Europese Tour, zijn vaak lang van huis en reizen over de hele aarde. Vandaar dat ook Mouwen meerdere malen in het vliegtuig stapte om in de Verenigde Staten of Azië zijn cursisten te assisteren en begeleiden.

De lijst van nationale en internationale topspelers, die Mouwen begeleidt, is lang met o.a. Joost Luiten, Nederlands beste golfer ooit en Maarten Lafeber, al jaren spelend op het allerhoogste niveau.