SIRIS.nl

Weekoverzicht op SIRIS-tv

SIRIS-tv zendt het weekoverzicht uit op zaterdag 30 en zondag 31 juli van 7.00 tot 12.00 uur en van 19.00 tot 24.00 uur.

Het programma:

Someren-centrum een maand na de hagelstorm:

Na het opruimen, dakpannen recht leggen, daken vernieuwen en lichtkoepels vervangen zijn de meeste huizen in het centrum in Someren weer enigszins toonbaar. Je zou zeggen dat het grootste leed geleden is na het hagelbombardement op donderdag 23 juni. Nu een maand later zie je nog steeds trieste beelden.

Meesterproef Brian Fleerakkers:

In de afgelopen stageperiode van studenten van Sint Lucas Eindhoven moesten drie stagiaires hun meesterproef maken. Brian Fleerakkers uit Veldhoven maakte een documentaire over Riny Verstappen van Bedrijfsauto's Bas Verstappen aan de Hogeweg in Lierop. Iedereen, die op de A67 richting Lierop rijdt, moet het zijn opgevallen. Midden in het weiland zie je plotseling een straaljager of een trein of een helikopter en hele speciale auto’s staan. Die staan allemaal op de grond van Bas Verstappen Bedrijfswagens. Verstappen is een heel speciaal autobedrijf. Een bedrijf dat ook geregeld met de gemeente overhoop ligt. De vader van Bas en de grondlegger van het bedrijf, Riny Verstappen vertelt hoe het jaren geleden allemaal begon …

Gemeentenieuws - sloopregeling:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de sloopregeling die op donderdag 21 juli door de gemeenteraad werd goedgekeurd. U krijgt tekst en uitleg van wethouder Leon van de Moosdijk en de ambteraren Ineke Peeters en Jeroen Merkx.