Zondagmiddag 14 augustus was In de Gloria aan de Lindestraat 1 in Asten even een filmset.

De hoofdrolspelers en meer dan 50 figuranten waren op de bruiloft van Anna (Mieke Galiart-Kwarten) en Beer (Ruud van Lieshout). Het "huwelijk" werd voltrokken door pastoor Pieter Scheepers van de Fransicusparochie Asten-Someren.

De familiefilm gaat over Jeroen en zijn familie. Jeroen is een wat onhandige man van eind dertig, die eigenlijk helemaal niet zo blij is met zijn familie. Hij heeft een moeder die al heel vaak getrouwd en gescheiden is, en een broer die alleen maar teert op het geld van zijn vader. Op een dag is Jeroen het helemaal zat en besluit hij de wijde wereld in te trekken. Door de avonturen die hij dan meemaakt, komt hij erachter dat zijn familie misschien toch zo slecht nog niet is ...

De film is een initiatief van Geert Bukkems (27), Daan Blommers (16), Iris van den Boomen (22) en Eric van Horssen (25). Zij zijn allen geboren en getogen in Asten of Someren. Vanuit hun liefde voor de regio en hun passie voor het maken van films zijn ze een project gestart waarin ze een lokale familiefilm willen maken.

Het is een film vóór de lokale gemeenschap dóór de lokale gemeenschap. De bruidstaart werd verzorgd door Bakkerij Koolen en Brownies en Downies verzorgde het bruilofsdiner. De kleding werd geleverd door Van der Weerden kleding in Someren. Natuurlijk moesten de acteurs en figuranten ook de nodige kapsels en visagie worden aangebracht en dit werd gedaan door vele vrijwillige kappers en visagisten boven in De Grutter in Asten. 


Trefwoorden: van je familie moet je het hebben huwelijk pastoor pieter scheepers mieke galiart-kwarten ruud van lieshout
Geplaatst

maandag 15 augustus 2016 | 14.37 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 16 augustus 2016 | 11.01 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub