SV Lierop verliest van MULO

SV Lierop begon de competitie met een 2-1 nederlaag tegen nieuwkomer MULO.

De Helmonders namen van het begin af aan het initiatief en Lierop kwam amper van de eigen helft af. Toch was Ralf van de Laar in de vierde minuut dichtbij een doelpunt toen hij bijna kon profiteren van een te zachte terugspeelbal. De MULO-doelman was net iets sneller.

Na een kleine twintig minuten nam de druk wat af en kwam Lierop wat meer aan voetballen toe. Dat leverde in de 23e minuut verrassend een doelpunt op. Na een overtreding op Thijs van Heugten mocht Chris Filippini een vrije trap nemen. Hij tilde de bal over de muur op de paal en Bart van Brussel stond paraat om de terugketsende bal binnen te tikken, 0-1.

De thuisploeg ging natuurlijk meteen op jacht naar de gelijkmaker en die viel in de 33e minuut, toen Jordi van Wetten een goedlopende aanval beheerst afrondde met een schuiver die via de binnenkant van de paal in het net rolde, 1-1.

Na de rust nam de druk op het Lieropse doel alleen maar toe en er kwamen steeds meer kansen o.a. voor invaller Wesley Smits en voor Jordi van Wetten. Hun schoten werden echter prima gekeerd door Lars van Grotel. Met name Van Wetten kreeg meerdere kansen, maar ging daar gelukkig voor Lierop niet zo goed mee om.

In de 78e minuut werd toch het vonnis over Lierop voltrokken. Jamal Tijani rukte op tot aan de achterlijn toe en zette strak voor op invaller Jos Roozendaal, die de bal simpel kon binnenlopen, 2-1. Met Daan Kuypers en Hidde Maas voor Tim van Lieshout en Chris Filippini deed Lierop nog wanhopige pogingen om een gelijkmaker te forceren. Na een prachtige pass van de sterk spelende Nick van der Sluis kwam Ralf van de Laar nog tot een schot in het zijnet en daar bleef het bij.


Trefwoorden: mulo sv lierop
Geplaatst

maandag 05 september 2016 | 13.36 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 06 september 2016 | 21.58 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub