SIRIS.nl

Weekoverzicht op SIRIS-tv

De SIRIS-redactie is weer terug van vakantie en dat betekent dat SIRIS-tv ook weer begint met een nieuw seizoen Van Dag tot Dag. Dit programma is iedere dag te zien van 7.00 tot 12.00 uur en van 19.00 tot 24.00 uur.

Op zaterdag 10 en zondag 11 september april zendt SIRIS-tv het weekoverzicht uit.

Het programma:

Brand in koeienstal

Op dinsdag 6 september rond 11.00 uur is er een felle uitslaande brand uitgebroken in een koeienstal van Veemesterij Van der Heijden aan de Landbouwstraat in Someren-Eind. Zeventig kalveren overleefden de brand niet.

Hennepkwekerij in paardenstal?

In en rond een paardenstal aan de Kleine Heitrak in Heusden zijn de politie en zelfs het leger op donderdag 8 september de hele dag bezig geweest met een grote zoekactie naar een hennepkwekerij. Het leger hielp met speciale apparatuur mee omdat er mogelijk een ondergrondse ruimte is.

11e Misty Fields

De elfde editie Misty Fields in Heusden vond plaats op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september, net buiten de dorpskern van Heusden, in natuurgebied De Groote Peel.

De scholen zijn weer begonnen

Veilig Verkeer Nederland houdt weer de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. Op woensdag 7 september werd een campagnebord onthuld bij Sint Jozefschool in Someren-Heide met de tekst 'Minder snel bij onze school'. Het bord werd onthuld door wethouder Gonnie van Bussel en Fem en Tim, twee leerlingen van het Sint Jozefschool.

Update hagelstorm

Op donderdag 23 juni viel er in Someren en omstreken een hagelstorm en de gevolgen daarvan zijn nog altijd en overal zichtbaar. Burgemeester Alfred Veltman vertelt over hoe het er in Someren nu voorstaat.

Asten Nu - evaluatie enquête Markt

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de evaluatie enquête herinrichting Markt. Afgelopen voorjaar is een uitgebreide enquête gehouden met de vraag hoe inwoners de heringerichte Markt in Asten ervaren en beleven. Daarnaast wilde de gemeente met de enquête graag meer inzicht krijgen in knelpunten om eventuele aanpassingen op het nieuw ingerichte centrum door te kunnen voeren. Wethouder Theo Martens bespreekt de uitkomsten van de enquête.