SVSH wint van Heythuysen

SVSH (Someren-Heide) behaalde na een zware wedstrijd tegen Heythuysen de drie punten.

Vanaf de aftrap was SVSH bij de les en feller in de duels dan voorgaande week. Het wist wat verder vooruit te spelen.

Het eerste kwartier ging gelijk op. SVSH werd via een aantal voorzetten wel wat dreigender.

Na de vijftiende minuut was het spel voor de thuisploeg. Het was Heythuysten dat de aanval zocht en ook enkele uitgelezen kansen kreeg om op voorsprong te komen. Onder andere een lob die net naast het doel verdween en een poeier op de lat hielden SVSH op de been.

In het laatste kwartier voor de rust ging de storm wat liggen. Op slag van rust kreeg Heythuysen ‘de’ kans om op voorsprong te komen. De defensie van SVSH wist een diepe bal niet te onderscheppen. De Heytse spits faalde echter jammerlijk voor open doel.

Na rust was het toch een andere wedstrijd. De defensie van SVSH stond steviger en gaf weinig tot niets meer weg. Door onder andere Mike van de Moosdijk wist SVSH de bal wat beter in de ploeg te houden en kon het ook wat gevaarlijker worden. In de 56e minuut kon Mike op pakweg veertig meter aanleggen voor een vrije trap. De indraaiende bal bij de tweede paal werd nog net getoucheerd door Dion Meeuws waardoor de bal via de paal en Heythuysen-doelman Luyten in het doel verdween, 0-1.

Na dit doelpunt was het vanzelfsprekend de thuisploeg die de druk wat opvoerde. Dit leverde ruimtes op voor de SVSH-voorhoede. Onder andere Leon van Heugten, Ruud Smits en Wesley Maas kwamen oog in oog met de doelman maar wisten niet te scoren.

SVSH behaalt na een zware wedstrijd de drie punten en tankt ondanks het matige spel veel vertrouwen voor de volgende weken.