Rik Hoogland in SIRIS-VerzoekExpress

Zanger Rik Hoogland is op maandag 19 september te gast in het SIRIS-radioprogramma VerzoekExpress van Piet en Willy Berkers.

Rik Hoogland komt tussen 20.00 en 22.00 uur zijn nieuwe single 'Als een meisje moeder wordt' promoten.

De uit Utrecht afkomstige zanger Rik Hoogland vermaakt al ruim dertig jaar zijn publiek met zijn zeer gevarieerd samengesteld repertoire; van feest en de smartlap tot soul, jazz, house en disco.

Na nummers als ‘Al moet ik kruipen’, ‘Zo is het goed’, ‘Een doodgewone Utregter’ en het duet ‘Utereg me Kluppie’ met Danny Temming, lanceerde Rikkie eerder dit jaar de kroegenplaat ‘Jammer’. Zijn nieuwe single is ‘Als een meisje moeder wordt’.

Rik ontving zo’n 36 jaar geleden een cassettebandje van een goede vriend van André Hazes. Op dat moment was Rik nog geen zanger maar wél een groot Hazesfan “Jammer genoeg werd ‘Op de schoorsteen staat een foto (Als een meisje moeder wordt)’’ niet door André zelf op de plaat gezet”, zo vertelde de Utrechter, “Maar dus wel door twee Amsterdamse zangers”. Toen Rik met zijn solocarrière startte besloot hij een album te maken waarop een modernere versie kwam te staan van ‘Op de schoorsteen staat een foto’. “Al die tijd zing ik het dus al! Het wordt vooral in m’n eigen stad veel aangevraagd. Iedereen beschouwd het daarom ook als ‘mijn lied”, aldus Rik, die daarbij wel altijd laat weten dat André Hazes het nummer heeft geschreven.

“Ik heb het altijd in m’n hoofd gehouden het ooit nog eens opnieuw uit te brengen in een ander jasje. Ik had hier zelfs mijn producer Frank Verkooyen al over ingelicht. De planning was het ná deze zomer uit te brengen“, aldus de volkszanger. Vervolgens kwam het nieuws op televisie dat er een nieuw nummer van André was opgedoken en dat dit na dertig jaar opnieuw uitgebracht ging worden. Hoogland hierover: “Dit verhaal klopt niet helemaal natuurlijk. Het is in die jaren al zo’n keer of vijf uitgebracht zonder dat het een hit is geworden”. Vanwege de actualiteit heeft Rik ‘Als een meisje moeder wordt’ in een gezellige foxtrot laten gieten door Frank Verkooyen. 

 


Trefwoorden: siris-verzoekexpress piet berkers rik hoogland
Geplaatst

vrijdag 16 september 2016 | 09.56 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 20 september 2016 | 06.52 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub