Als het aan Lieroppenaar Leon Verstappen ligt, staan scootmobielen en fietsen binnenkort niet langer meer in de weg voor de ingang van wooncomplex Henricushof in Lierop.

Maar staan ze veilig en droog onder de overkapping die Verstapppen’s werkgever Roval/Reynaers gratis plaatst aan de zijgevel van het gebouw.

In navolging van het succes van de twee voorgaande edities houdt het Helmondse bedrijf onder het motto ‘Together for Better’ samen met Reynaers Aluminium dit jaar weer een MVO-dag. MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Op verschillende locaties realiseert Roval in één dag geheel kosteloos sociaal-maatschappelijke projecten.

De overkapping bij Henricushof is er daar één van. Ook in het Gedenkbos Asten-Heusden, Het Rijtven in Deurne, De Pannehoeve in Helmond, Lunet Zorg (locatie Pannenhoef) Eindhoven en op de Montessorischool in Helmond worden projecten gerealiseerd. De MVO-dag wordt dit jaar gehouden op donderdag 29 september. Tussen 8.30 uur en 16.00 uur steekt een aantal werknemers van Roval flink de handen uit de mouwen.

Rond 16.15 uur wordt er feestelijk getoast op het resultaat.

De overkapping in Lierop wordt mede gesponsord door Boekweit Transport, Thönie en Ispa Plastics. 

Vanuit Lierop wordt het project begeleid door leden van KBO Lierop. Deze vereniging draagt straks ook zorg voor het schoonhouden van de overkapping. Stichting Belangengroep Lierop wordt eigenaar. Deze stichting is ook verantwoordelijk voor de steunpunt plusactiviteiten in het complex. De overkapping past in de lijn hiermee. Woningbouwvereniging woCom geeft als eigenaar van het pand toestemming voor het plaatsen van de overkapping.


Trefwoorden: henricushof lierop wooncomplex henricushof reynaers en roval leon verstappen
Geplaatst

maandag 26 september 2016 | 11.26 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 30 september 2016 | 06.50 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub