Tineke Steenbrink bespeelde op zondag 2 oktober het monumentale Smitsorgel in de Lambertuskerk in Someren.

Zij werd bijgestaan door celliste Anna Schweizer. Samen staan zij bekend als het duo Pief Poef.  

 

Tineke en Anna zijn als Duo Pief Poef met van alles bezig: Tineke doceert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De liefde voor het orgel onderhoudt zij sinds 1997 in de Sint Martinuskerk in Cuijk. Anna speelt veel kamermuziek en geeft celloles. 

Tineke Steenbrink is medeoprichter van Holland Baroque Society. Zij gaf gastcolleges en masterclasses aan conservatoria in Łódź (Polen), München (Duitsland), Lissabon (Portugal) en Tirana (Albanië). Zij verleende haar medewerking aan verschillende ensembles waaronder Cappella Amsterdam, Concerto Köln en Akademie für alte Musik Berlin. In 2014 maakte zij haar debuut als muzikaal leider van Vokal Consort Berlin.

Haar opleiding bestond uit de studie orgel bij Bernhard Winsemius en Willem Tanke  en klavecimbel bij prof. Ketil Haugsand aan de Hochschule für Musik Köln (met ondersteuning van het Fonds voor de Podiumkunsten en de VSB-beurs). Met het behalen van het “Konzertexamen” werd deze studie met de hoogste onderscheiding in Keulen afgerond.

Anna Schweizer is geboren in Wenen, waar ze hoofdvak cello studeerde aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien. Na haar eerste diploma ging ze met een Erasmus-Stipendium naar Utrecht om daar haar studie voort te zetten. Ze speelt zowel moderne cello als ook barokcello. Na haar studie cello voltooide Anna de driejarige voltijdopleiding  tot Alexander-techniek docent.


Trefwoorden: lambertuskerk pief poef anna schweizer tineke steenbrink
Geplaatst

maandag 03 oktober 2016 | 15.35 uur

Laatst gewijzigd

maandag 03 oktober 2016 | 14.38 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub