Toer- en supportersclub Solo houdt op zaterdag 8 oktober de Rabobank-Cyclocross in Lierop.

In de zestiende uitgave van deze omvangrijke wedstrijd opent de jongste categorie van de KNWU-jeugd om 9.30 uur het wedstrijdprogramma.

Vervolgens komen ook de zes overige jeugdcategorieën aan het vertrek. Aan de start komen o.a. de regionale renners Koen, Lotte en Sara Sonnemans en Danny van Lierop. Het is voor de jeugdrenners in ons land de eerste veldrit van dit seizoen.

Na de jeugd is het om 13.15 uur de beurt aan de nieuwelingen. De Somerense talenten Noah Vreeswijk en Youri Meeuws vormen in deze categorie de lokale inbreng.

Om 14.00 uur komen de vrouwen aan de start met de plaatselijke favorieten Lana Verberne en Evy Kuijpers.

Om 15.00 uur gaan de elite en beloften van start met plaatselijk veldrijder Douwe Verberne. Enkele minuten later horen de junioren (met de lokale veldrijders Martijn Meeuws en Luca Vreeswijk) het startschot klinken.

Evenals voorgaande jaren wordt er gebruik gemaakt van het motorcrosscircuit van MAC Lierop aan het Kerkenhuis.

Voor de cyclocrossers is het een gevarieerd parkoers, waar vooral het rulle zand en het veelvuldig draaien en keren het extra zwaar maken.

Op het terrein is een tent geplaatst waarin de permanence gevestigd is. Het wedstrijdcommentaar tijdens de wedstrijden wordt verzorgd door ‘thuisspeaker’ Rien van Horik en oud-renner Joop Engelen. Als trouwe hoofdsponsor fungeert de Rabobank Peelland Zuid.

De toegang is gratis.

 


Trefwoorden: tsc solo rabobank peelland zuid rabocyclocross rabobank-cyclocross luca vreeswijk
Geplaatst

woensdag 05 oktober 2016 | 13.34 uur

Laatst gewijzigd

zondag 09 oktober 2016 | 10.48 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub