SIRIS-tv zendt het weekoverzicht uit op zaterdag 15 en zondag 16 oktober van 7.00 tot 12.00 uur en van 19.00 tot 24.00 uur.

Het programma:

Meeuws-Verspeek Uitvaartverzorging ‘Somerense ondernemer van het jaar 2016’:

Meeuws-Verspeek Uitvaartverzorging in Someren is verkozen tot ‘Somerense ondernemer van het jaar 2016’. Op donderdag 13 oktober kreeg Meeuws-Verspeek Uitvaartverzorging de meeste stemmen van de vakkjury, de aanwezige OVS-leden en het publiek.

Astens honingbier Elixer:

Op woensdag 12 oktober werd in Astein Slijterij aan de Hemel in Asten het Astens honingbier Elixer gepresenteerd. Elixer is een unieke samenwerking tussen Multi Bier Asten en vandeStreek. Er ontstond namelijk een relatie met bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius Asten, waardoor Elixer opnieuw is gebrouwen. Jan van den Heuvel van Astein Slijterij bood een pakket Elixer aan aan imkers van Sint Ambrosius.

Drie knobbelzwanen vliegen de vrijheid tegemoet:

Medewerkers van het Vogelasiel Someren lieten op vrijdag 14 oktober drie jonge en genezen verklaarde knobbelzwanen vrij bij de vogelkijkhut bij het Beuven in Lierop.

Rabocyclocross in Lierop:

TSC Solo hield op zaterdag 8 oktober voor de zestiende keer de Rabocyclocross in Lierop, als vanouds op en rond het motorcrossterrein van MAC Lierop waar het door de droogte van de afgelopen weken bijzonder zanderig en stoffig was.

Noor Hagelaar-Koppens verlaat Astense politiek:

PGA-raadslid Noor Hagelaar-Koppens uit Asten stopt met haar politieke loopbaan. Noor vertelt waarom ze dit besluit heeft genomen.

Drie maanden later (2):

Op donderdag 23 juni werd Someren hard getroffen door een hagelbombardement. Het is nu drie maanden later. Nog steeds zie je de naweeën van de hagelstorm. Overal zie je busjes van dakdekkersbedrijven, stukadoors en bouwbedrijven. Gebutste auto’s kom je ook nog tegen.

Moorsel Highlandgames:

Op zaterdag 8 oktober vond in Lierop de tweede editie plaats van de Moorsel Highlandgames, gebaseerd op de echte Schotse Highlandgames; een mengeling van diverse teamspelen waarin het draait om tactiek, snelheid, kracht en hier en daar wat lompigheid.

Presentatie begroting gemeente Someren 2017:

Op dinsdag 4 oktober presenteerde de wethouder van financiën Gonnie van Bussel de begroting 2016-2017 van de gemeente Someren. Samen met Jan Sonnemans, beleidsmedewerker financiën, vertelt zij hoe Someren er financieel voor staat.

Theaterprogramma oktober in De Ruchte:

U ziet een overzicht van het theaterprogramma van De Ruchte in Someren in de maand oktober 2016.

 


Trefwoorden: siris-tv weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 14 oktober 2016 | 19.52 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 21 oktober 2016 | 17.50 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub