In De Donck heeft de gemeente Someren het beoogde evenemententerrein ingericht. Midden op dat terrein staat een prachtige, markante eikenboom.

Op voorstel van IVN Asten-Someren is op de groeicirkel van deze boom een hekwerk geplaatst en zijn daarbinnen houtsnippers aangebracht.

De gemeente Someren heeft de materialen beschikbaar gesteld, Van de Vorst Groenprojecten zorgde voor de houtsnippers en vrijwilligers van IVN Asten-Someren hebben op zaterdag 15 oktober het hek geplaatst.

Met deze actie krijgt de eik een betere en beschermde groeiplaats en kan hij uitgroeien tot een heuse wereldboom. De eik is in het begin van de zestiger jaren van de vorige eeuw geplant en heeft zich prachtig ontwikkeld. De omtrek van de stam is 308 cm.

Het voornemen bestaat de boom in de toekomst aan te melden bij de Stichting Wereldboom. Deze stichting beijvert zich om bijzondere, markante bomen uit te laten groeien tot echt oude bomen die door hun ouderdom en plaats in het landschap als monument gezien kunnen worden.

Deze boom heeft alle kenmerken dit te worden en de nu getroffen maatregelen zullen hieraan zeker bijdragen.

Willy van de Vorst van Van der Vorst Groenprojecten heeft zich al als ‘beschermheer’ van de boom aangemeld en kan hierbij op steun van IVN Asten-Someren rekenen.


Trefwoorden: de donck wereldboom van de vorst groenprojecten ivn willy van de vorst
Geplaatst

dinsdag 18 oktober 2016 | 12.57 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 18 oktober 2016 | 11.57 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub