SIRIS.nl

Finale playbackwedstrijd KansPlus

Op zaterdag 5 november vindt in zalencentrum Centraal aan het Wilhelminaplein in Someren voor de zestiende keer de finale plaats van de playbackwedstrijd van KansPlus.

Tijdens de voorronde op 2 oktober in soos den Dissel in Asten zijn uit de 26 deelnemers twaalf finalisten gekozen voor de grote finale in Someren.

Sinds 2005 wordt ook de Geef nooit op-prijs toegekend aan een van de afvallers in de voorronde. Deze prijs, in de vorm van een persoonlijk aandenken en een wisselbeker, is beschikbaar gesteld door carnavalsvereniging De Meerpoel uit Someren.

In 2016 zal de beker tijdens de finale door Z.D.H. Prins Robert (Hurkmans) uitgereikt worden aan Marco van Grimbergen.

De twaalf finalisten strijden op 5 november om de Henk Hoeben Wisseltrofee.

Voorafgaand aan de finale gaan de deelnemers, op uitnodiging van Annebet Haerkens en Gerrit Verhees, de uitbaters van Herberghe de Coeckepanne in Lierop, eerst een lekkere streuf eten.

Daarna worden ze daar door de grime- en kleedploeg uitgerust en voorbereid op hun playback-act.

Om 12.00 uur worden de deelnemers door de Oldtimerclub O.T.V. opgehaald om in oldtimers via een tocht door Lierop, Asten, Heusden en Someren naar de zaal gebracht te worden.

Vanaf 13.00 uur vindt de feestelijk ontvangst plaats en worden de finalisten over de rode loper onder de klanken van het draaiorgel van Sjef van de Vrande en begeleid door beveiligingsbeambten als vips naar binnen geleid.

De optredens starten om 13.30 uur en het geheel wordt gepresenteerd door Ruud Meeuws.

De jury, bestaande uit Franca van der Weerden, Eduard Wijlaars en Ad van Seggelen, zal de optredens beoordelen.

Tijdens de pauze treden de alom bekende Dirk en van Daan op, met liedjes uit hun uitgebreide repertoire.

De prijsuitreiking volgt rond 17.00 uur. Hiervoor zijn de wethouders Theo Maas en Gonnie van Bussel van de gemeente SomerenĀ uitgenodigd.

Elke bezoeker met een beperking zal als aandenken aan deze middag een geschenk ontvangen. Wat dat is, is nog een verrassing.