SIRIS-tv zendt het weekoverzicht uit op zaterdag 22 en zondag 23 oktober van 7.00 tot 12.00 uur en van 19.00 tot 24.00 uur.

Het programma:

Opening Kindcentrum Het Talent:

Op vrijdag 14 oktober vond, voor zo’n honderdvijftig genodigden, de officiële opening plaats van Kindcentrum Het Talent aan de Asterstraat 35 in Asten. SIRIS-tv sprak na de opening met Anja Jansen, directeur van basisschool Het Talent, Martha Janssen, gebiedsmanager Korein Kinderplein, Susanne Friesen, coördinator peuterspeelzaal Pinkeltje en Hans Heijligers, oud-leerkracht van de Deken van Houtschool.

Zesde Pracht Paren Concert:

In gemeenschapshuis De Vurherd in Lierop vond op zaterdag 15 oktober het zesde Pracht Paren Concert plaats. Met het aanbieden van het concert wil de gemeente de echtparen, die 50, 60, 65 en 70 jaar getrouwd zijn, huldigen.

Nieuwe auto SIRIS:

De lokale omroep SIRIS heeft sinds donderdag 20 oktober een nieuwe auto. De vorige auto was na het hagelbombardement op 23 juni total loss verklaard. Er moest een nieuwe aangeschaft worden en met hulp van Stichting Kringloop ONA Asten-Someren is dat gelukt. Op donderdag 20 oktober leverde Joep Linden van Garage Linden in Someren de auto aan SIRIS-voorzitter Harrie Reinders.

Zwerfboekenkast in basisschool Diamant:

Basisschool De Diamant in Someren sloot op woensdag 19 oktober de kinderboekenweek af met een boekenbal. Tijdens het bal werden de gouden en zilveren penselen en gouden en zilveren griffels aan de kinderen uitgereikt. Ook werd de zwerfboekenkast op school in gebruik genomen.

Afsluiting boekenweek Mariaschool:

De Kinderboekenweek is weer achter de rug. De Mariaschool in Someren sloot op woensdag 19 oktober in De Ruchte de Kinderboekenweek af met een gezellig boekenbal.

Bijzonder boek van Jan Jacobs:

Jan Jacobs uit Someren heeft een heel bijzonder boek geschreven. Jan vertelt waarom.

Asten Nu - wegwerkzaamheden Heerbaan:

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor het opknappen van de Heerbaan in Asten. Wethouder Theo Martens, projectleider Rien Mertens en Ad van den Hurk van aannemer Mourik uit Groot-Ammers vertellen over wat er staat te gebeuren.

Gemeentebegroting Asten 2017:

Op vrijdag 7 oktober presenteerde wethouder van financiën Jac van Bussel de begroting 2017 van de gemeente Asten. Hoe staat Asten er financieel voor? Jac van Bussel geeft tekst en uitleg.

 


Trefwoorden: siris weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 21 oktober 2016 | 18.50 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 28 oktober 2016 | 15.41 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub