Onlangs heeft de ledenvergadering van Water Natuurlijk Noord-Brabant de kandidatenlijst van Water Natuurlijk Aa en Maas vastgesteld voor de komende waterschapsverkiezingen.

Deze zijn tegelijk met de Provinciale Staten verkiezingen op 18 maart. Water Natuurlijk, de grootste waterschapspartij van Nederland, zit nu met zes personen in het Algemeen Bestuur van Waterschap Aa en Maas. 

Na lijsttrekker Ernest de Groot uit Uden staat fractievoorzitter Gerrit Janssen uit Asten op plek 2. Op plek 3 staat Suzanne de Zoeten uit Escharen. Op de plekken 4, 5 en 6 volgen Toon Voets (Berghem), Klaas van der Laan (Schaijk) en Jos van de Broek (Helmond). Daarachter completeren Francis van Zandbrink (Berlicum), Judith Hendrickx (Den-Bosch), Gert-Jan Wientjens (Uden), Ruud van Otterloo (Oss), Jannes van Hove (Rosmalen) en Wouter-Jan Oosten (Veghel) de Top 12. Bij de eerste 12 staan 6 nieuwkomers en 3 vrouwen.

Volgens Ernest de Groot is de lijst evenwichtig samengesteld. Elke regio en de belangrijkste doelgroepen zijn vertegenwoordigd. Hij is heel tevreden met de kennis en kunde van de kandidaten op het vlak van waterbeheer, bos, natuur, landgoed, landschap, cultuurhistorie, erfgoed, educatie, recreatie, watersport en sportvisserij.

De Top 12 van de kandidatenlijst ziet er als volgt uit:

1. Ernest de Groot (Uden)
2. Gerrit Janssen (Asten)
3. Suzanne de Zoeten (Escharen)
4. Toon Voets (Berghem)
5. Klaas van der Laan (Schaijk)
6. Jos van de Broek (Helmond)
7. Francis van Zandbrink (Berlicum)
8. Judith Hendrickx (Den-Bosch)
9. Gert-Jan Wientjens (Uden)
10. Ruud van Otterloo (Oss)
11. Jannes van Hove (Rosmalen)
12. Wouter-Jan Oosten (Veghel)


Trefwoorden: water natuurlijk gerrit janssen
Geplaatst

vrijdag 02 januari 2015 | 18.53 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 02 januari 2015 | 18.16 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub