Gemengd koor Puur Sangh uit Asten sluit het vijftigjarig jubileumjaar op zondag 11 december af met een jubileumconcert.

Puur Sangh voert een schitterende Argentijnse mis uit, de Misa a Buenos Aires van componist Martin Palmeri, in de stijl van de Tango Nuevo, een muziekstijl binnen de tango, die in de jaren ’50 geïntroduceerd is door Astor Piazzolla.

Het is een H. Mis die nogal afwijkt van het genre klassieke missen dat in de afgelopen jaren rond kerst door Puur Sangh gezongen is. Deze tangomis is gepassioneerd, bruist van energie en zal lang in het gehoor blijven hangen.

Dankzij de financiële bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds is de uitvoering van Vocaal-op-de- pedaal en de Misa a Buenos Aires mogelijk geworden. De mis wordt uitgevoerd door het koor Puur Sangh, wordt begeleid door een omvangrijk strijkersensemble van Brabant Sinfonia, door pianist/organist Rob Nederlof en de uit Someren afkomstige talentvolle bandoneoniste Simone van der Weerden. Mezzosopraan Karolina Hartman neemt de solopartij voor haar rekening. Het geheel staat onder leiding van dirigent Ad Vergouwen.

De uitvoering van dit jubileumconcert vindt plaats in de H. Maria Presentatiekerk in Asten. Aanvang 15.00 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera en de VVV (€ 7,50) of op de dag van de uitvoering zelf in de kerk (€ 9).     


Trefwoorden: puur sangh argentijnse tango h maria presentatiekerk gemengd koor puur sangh tango nuevo martin palmeri karolina hartman ad vergouwen simone van der weerden
Geplaatst

maandag 14 november 2016 | 14.39 uur

Laatst gewijzigd

maandag 12 december 2016 | 14.40 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub