SIRIS-tv zendt op zaterdag 19 en zondag 20 november tussen 7.00 en 12.00 uur en tussen 19.00 en 24.00 uur het weekoverzicht uit.

Het programma:

Intocht Sint in Someren:

Sinterklaas en zijn Pieten brachten op zondag 13 november een bezoek aan Someren. De Sint werd ontvangen door burgemeester Alfred Veltman en Marc Weekers van Stichting Jeugdcomité Someren op het bordes van het gemeentehuis. Daarna trok de Sint in optocht naar De Ruchte voor de Sinterklaas Show.

Tonia Wijnen 100 jaar:

Tonia Wijnen uit Asten vierde op maandag 14 november haar honderdste verjaardag. De geboren Someren-Eindse opgegroeid in Heusden woont sinds vijf jaar in woonzorgcentrum Hof van Bluyssen in Asten. Haar verjaardag begon met een Heilige Mis in de kapel van Hof van Bluyssen. Daarna was er een receptie. Burgemeester Hubert Vos kwam haar de hand schudden en trakteerde Tonia op een heerlijke taart.

Gerestaureerde kerkhofmuur overgedragen aan Lieropse gemeenschap:

Zondag 6 november vond in de kom van Lierop de afsluiting plaats van de restauratiewerkzaamheden aan de laatmiddeleeuwse kerkhofmuur en de in 1980 door vrijwilligers gebouwde dorpspomp. Ben van Bussel, voorzitter van Stichting Lierop 825, geeft tekst en uitleg.

SIRIS neemt afscheid van voorzitter Harrie Reinders:

De lokale media-instelling SIRIS neemt op vrijdag 18 november afscheid van voorzitter Harrie Reinders. Twaalf jaar lang heeft Harrie zich tomeloos ingezet voor de omroep van Asten en Someren.

Elfde Verwenevent op Prinsenmeer:

Op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 november werd in Recreatiepark Prinsenmeer in Ommel de elfde editie van het Verwenevent gehouden. Het event werd georganiseerd door Stichting VerwenEvent. Het Verwenevent is een droomweekend voor honderdvijftig gezinnen met kinderen met een beperking, waarvoor normaal gesproken vakantievieren niet mogelijk is.

Convenant Cultuurplein Asten-Someren:

Op maandag 14 november werd het nieuwe convenant Cultuurplein Asten-Someren voor de komende vier jaren getekend door wethouder Gonnie van Bussel van Someren, wethouder Jac Huijsmans van Asten, Annemie Martens van Platoo, Jacqueline Ketelaar van Prodas, Irma van Nieuwenhuijsen van het Varendonck College en de voorzitter van Stuurgroep Cultuurplein Asten-Someren Jan van de Rijdt. De ondertekening vond plaats in Museum Klok & Peel, waarna de ondertekenaars, samen met de kinderen van basisschool 't Rendal een rondleiding kregen.

Videoclip Antoniusschool:

De Antoniusschool in Heusden had op woensdag 16 november de Petazziedag op het programma staan. En dus kwam er weer een groepje leerlingen op bezoek bij SIRIS. Samen met de kids werd er een videoclip gemaakt in De Slaapfabriek Sonnemans in Someren.

Brand op basisschool Het Lover:

Op maandagmiddag 14 november was er brand op Daltonschool Het Lover aan het Biggekruid in Asten.

Trailer familiefilm ‘Van Je Familie Moet Je Het Hebben’:

De kaartverkoop voor de Astense en Somerense familiefilm ‘Van Je Familie Moet Je Het Hebben’ is in volle gang. Deze film voor het hele gezin is vanaf 28 december te zien in diverse theaters in Asten en Someren. Kaartjes kosten € 7,50.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

zaterdag 19 november 2016 | 12.25 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 19 november 2016 | 13.13 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub