Op zondag 20 november behaalde Job Lans van taekwon-dovereniging Soo Bak gi uit Asten, na een intensieve periode en veel trainen, de zwarte band, ook wel de 1e Dangraad genoemd bij taekwon-do.

Job sport enkele avonden per week bij zijn school Soo Bak-Gi in Asten maar trainde daarnaast voor zijn examen extra in Bemmel en op landelijke trainingen bij de bond in Leerdam.

Het examen bestond uit een aantal praktijkonderdelen. Zo moest Job vier tuls (stijlvormen), zes sets stap-sparring, zelfverdediging tegen klemmen en verwurgingen, het breken van planken met een hand en voettechniek en vrij sparring laten zien. Na het praktijkgedeelte was er een theorietoets.

De jury was zeer tevreden over het niveau van Job, zeker gezien zijn leeftijd. Job is pas 13 jaar oud en daarmee vanaf nu ook het jongste lid in de geschiedenis van Soo Bak-Gi die daar zijn zwarte band behaalde.

Op dinsdag 22 november zal Job in het bijzijn van leden, ouders, familie en vrienden gehuldigd worden op de taekwon-doschool. Hoofdleraren John van Dam en Bas van Lierop hebben een speciale huldiging voor hem in petto.

Kijk voor meer info op de site of Facebookpagina.


Trefwoorden: soo bak-gi taekwon-do zwarte band job lans
Geplaatst

maandag 21 november 2016 | 11.40 uur

Laatst gewijzigd

maandag 21 november 2016 | 13.30 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub