SIRIS.nl

Viertal gildeschutters kampioenen gehuldigd

Op 23 mei hebben vier schutters van het gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën uit Lierop een unieke prestatie geleverd.

Het betrof hier het Nederlands kampioenschap vrije hand klein kaliber op de wip.

De schutters Ad Vlemmix, Angel van Moorsel, Paul Sanders en Johan Vlemmix behaalden de titel Nederlands kampioen vrije hand viertal.

Ad Vlemmix werd Nederlands kampioen vrije hand individueel en Angel van Moorsel wist de koningstitel Nederlands kampioen vrije hand te behalen.

Het behalen van de titel voor het viertal geeft het Lieropse gilde het recht om deze wedstrijd volgend jaar op 21 mei te organiseren.

Het gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën heeft op zaterdag 19 november het viertal een receptie aangeboden in gildehuis van Oosterhout. Deze receptie werd druk bezocht door familie, vrienden, gildebroeders en -zusters van kring Peelland en afgevaardigden van Lieropse verenigingen.

Gonnie van Bussel, wethouder van de gemeente Someren, sprak lovende woorden voor deze unieke prestatie.

Tamboers van het Sint Jorisgilde uit Asten brachten, samen met een tamboer van het eigen gilde, een serenade voor de schutters.

Ook de serenade van carnavalsvereniging De Kaauw Voetjes werd door de schutters, met in hun midden Prins Paul 1, zeer op prijs gesteld.