SIRIS.nl

Belle Holthuis nieuwe jeugdbestuurder waterschap Aa en Maas

Belle Holthuis uit Asten is per 1 januari de vertegenwoordiger van Aa en Maas in het nationaal Jeugdwaterschapbestuur.

Op 16 december wordt ze voorgesteld aan de dijkgraaf en het Dagelijks Bestuur van het waterschap. Het Jeugdwaterschapsbestuur is de jongerendenktank van de Nederlandse waterschappen, www.jeugdwaterschap.nl.
Belle is 16 jaar en zit in het vierde jaar van het Willibrord Gymnasium in Deurne. Zij volgt Wieke Metzlar op.

Belle over haarzelf en haar nieuwe functie: ,,Nadat in Asten en Someren een heel erge hagelbui veel schade en wateroverlast had veroorzaakt, ging ik nadenken over de klimaatveranderingen en water in Nederland. Toevallig kwam Wieke daarna op mijn school vertellen dat waterschap Aa en Maas zocht naar een opvolger. Ik wist, zoals veel andere leeftijdsgenoten, niet zo goed wat waterschappen doen. Mij lijkt de ervaring om jeugdbestuurder te zijn erg leuk en speciaal. Ook hoop ik dat ik nog veel ga leren. Naast school speel ik piano en ga ik wielrennen of mountainbiken. Verder houd ik heel veel van fotograferen en reizen''.

Eén van de dingen waar Belle zich voor gaat inzetten is het betrekken van jongeren bij het waterschapswerk. Hierover adviseert en informeert ze het waterschap. Ook gaat ze vier keer per jaar op pad met het nationale Jeugdwaterschapbestuur, bezoekt ze verschillende waterprojecten en neemt ze deel aan activiteiten voor jongeren. Verder zal ze zich inzetten voor haar eigen waterschap. Dit kan zijn tijdens een open dag, in de vorm van een gastles op een school of een evenement waar veel jongeren aanwezig zullen zijn.