Robin van Hoof heeft tijdens EuroSkills 2016 in het Zweedse Gotenburg bij het onderdeel Metselen een zilveren medaille behaald.

Met 527 punten leverde Robin een uitstekende prestatie tijdens deze internationale vakwedstrijd. Aan EuroSkills 2016 namen 493 kandidaten deel uit 35 landen. Er werden bijna 75.000 bezoekers geteld.

De gouden medaille bij Metselen ging naar Zwitserland. Het brons was voor Zweden. Team Nederland won drie gouden, vier zilveren en twee bronzen medailles. Ook verdienden tien Nederlandse deelnemers een medaille voor excellent vakmanschap omdat zij boven de gemiddelde norm van 500 punten scoorden. Het leverde ons land een fraaie vijfde plaats op in het landenklassement. Tijdens de sluitingsceremonie in Gotenburg werden in 35 beroepen medailles uitgereikt.

Robin van Hoof kreeg zijn opleiding bij Bouw Infra Mensen Mierlo en ROC Ter AA en werd in de praktijk opgeleid door Marcel van den Berkmortel uit Someren. Hij komt uit Gemert en werkt bij Bouwbedrijf Versteegden in Erp.

Kijk hoe in 31 beroepen alle 39 Nederlandse deelnemers hebben gepresteerd op www.euroskills-team.nl/uitslagen


Trefwoorden: euroskills 2016 bouw infra mensen mierlo robin van hoof marcel van de berkmortel
Geplaatst

donderdag 08 december 2016 | 14.22 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 08 december 2016 | 13.22 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub