In het weekend van zaterdag 17 en 18 december gaat een grote groep jongeren (variërend in de leeftijd van 18 tot 25) een grote geldinzamelingsactie op touw zetten voor De Zonnebloem Asten.

De jongeren, die zich georganiseerd hebben in een vereniging met de naam ‘Langs ‘t Tankstation’ (vanwege de locatie aan de Margrietstraat), volgen het voorbeeld van de bekende Serious Request actie.

Zo zal een groep jongeren zich 24 uur laten opsluiten in een houten huis. Doel van het weekend is om een geldbedrag in te zamelen voor een goed doel.

Dit jaar is gekozen voor een lokale insteek en zal de opbrengst naar De Zonnebloem Asten gaan. 

Initiatiefnemer Roy van Golstein Brouwers (21): ‘Vorig jaar hebben we een soortgelijke actie gedaan en hebben we een enkele duizenden euro’s opgehaald voor het goede doel. Dat was toen de landelijke actie van Serious Request. Dit keer wilde we iets voor een vereniging of stichting in Asten betekenen’.

De Zonnebloem Asten is een lokale afdeling van De Zonnebloem. Zij organiseren o.a. activiteiten voor senioren, mensen met een lichamelijke beperking en mantelzorgers. In Asten zijn er ongeveer 120 deelnemers bij De Zonnebloem. Met het geld dat de vriendenvereniging hoopt op te halen kan De Zonnebloem ook in 2017 weer een aantal mooie activiteiten organiseren.

Jan Hurkmans, woordvoerder van De Zonnebloem: ‘Wij vinden het prachtig dat deze groep jongeren dit voor ons wil doen. Wij zien al jaren onze inkomsten teruglopen en het wordt steeds moeilijker om ons aanbod van activiteiten op peil te houden. Elke euro is welkom en het feit dat deze jongeren voor de grote groep senioren in Asten iets wil betekenen vinden wij enorm bijzonder en we zijn er diep door geroerd’.


Trefwoorden: zonnebloem asten de zonnebloem
Geplaatst

dinsdag 13 december 2016 | 11.02 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 21 december 2016 | 05.54 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub