Dinsdag 13 december overhandigden burgemeester Alfred Veltman en wethouder Theo Maas het eerste bordje met de huis- en gedragsregels van Koninklijke Horeca Nederland aan de horecaondernemers van Someren.

Dit gebeurde in het bijzijn van Novadic-Kentron in D'n Egelantier in Someren.

Deze actie maakt deel uit van de gezamenlijke aanpak van gemeente, horeca, politie en gezondheidszorginstellingen om het ongewenst gebruik van alcohol en drugs aan te pakken. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van preventie, regelgeving en handhaving. Someren moet voor iedereen gezellig, leefbaar en veilig blijven. Gemeente, horeca en politie, maar zeker ook iedereen die in Someren op stap gaat, zijn hiervoor samen verantwoordelijk. Voor de horeca is het geen gemakkelijke klus hun klanten hierop te wijzen. Voorbeelden zijn de handhaving van de leeftijdsgrens voor alcoholgebruik en de toename van drugsgebruik.

Uit onderzoek van de GGD Brabant-Zuidoost blijkt dat jongeren onder de 18 in de hele regio nog steeds veel alcohol gebruiken. Dit gebeurt steeds meer in de privésfeer bij ouders thuis, maar ook binnen de horeca proberen jongeren alcohol te bestellen. Daarbij wordt met regelmaat gebruik gemaakt van valse ID’s. Ook het drugsgebruik vanaf 16 jaar lijkt steeds ‘normaler’ te worden.

Gemeente en horeca hebben daarom de handen ineengeslagen. Om ook de klanten bewust te maken van de huis- en gedragsregels binnen de horeca worden in verschillende gelegenheden de bordjes met de huis- en gedragsregels van Koninklijke Horeca Nederland opgehangen. Hiermee laten gemeente en horeca samen zien dat alcoholverkoop aan jongeren onder de 18 verboden is en drugsgebruik en -handel onder alle leeftijdsgroepen in Someren niet gewenst is.


Trefwoorden: koninklijke horeca nederland alcohol huisregels horeca egelantier alfred veltman wethouder theo maas
Geplaatst

woensdag 14 december 2016 | 12.13 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 14 december 2016 | 18.47 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub