Wildveld Bike Challenge voor Serious Request

Op donderdag 22 december fietsen 32 leerlingen van Praktijkonderwijs Wildveld in Venlo, in het kader van 3FM Serious Request, van Venlo naar Breda.

De leerlingen, die onder begeleiding van docenten en een politieagent meedoen, nemen voor het derde jaar op rij deel aan deze actie voor het goede doel. Aan het einde van de dag hopen ze een mooi geldbedrag te kunnen afleveren bij het Glazenhuis dat dit jaar in Breda is opgebouwd.

Voorafgaand aan de fietstocht worden op de school van Onderwijsgroep Buitengewoon diverse acties georganiseerd om geld in te zamelen.

Zo organiseert een groep leerlingen een eigen Glazenhuis in de tuinbouwkas op het schoolterrein. Onder schooltijd draaien zij plaatjes voor het goede doel en op twee dagen verblijven zij zelfs 24 uur achter elkaar in het Glazenhuis. Daarnaast wordt er een flessenactie gehouden, is er een kerstmarkt en worden leerlingen gestimuleerd met idee├źn te komen om nog meer geld in te zamelen.

Dit schooljaar wacht de leerlingen een fietstocht van ongeveer 125 km. Een gedeelte van de leerlingen gaat dit stuk in zijn geheel fietsen, de overige leerlingen hebben zich opgegeven voor de 70 km estafette. Zij fietsen een gedeelte van de route en wisselen elkaar af. Om de karavaan onderweg te voorzien van een hapje en een drankje zijn tussenstops georganiseerd bij bedrijven.

Zo maken zij onder andere een tussenstop bij Groenrijk in Maasbree en organiseren de leerlingen van het Varendonk College na een verzoek van wethouder Theo Maas van de gemeente Someren een rustmoment.


Trefwoorden: varendonck college serious request wildveld bike challenge praktijkonderwijs wildveld wethouder theo maas theo maas
Geplaatst

vrijdag 16 december 2016 | 10.45 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 22 december 2016 | 18.27 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub