SIRIS-tv zendt op zaterdag 17 en zondag 18 december het weekoverzicht uit. Het SIRIS-weekoverzicht wordt voortaan in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00 , 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 22.00 en 22.00 uur.

De reden ligt voor de hand. Het aantal filmpjes, dat SIRIS-tv elke week produceert, neemt toe en kan niet meer in één uur uitgezonden worden.

In het eerste uur ziet u vooral de nieuwsitems van de afgelopen week en in het tweede deel komen er speciale programma's langs zoals de gemeentevoorlichtingsprogramma's en documentaires. Verder komt er in ieder deel een muzikaal intermezzo met vooral artiesten van eigen bodem.

Het programma van deel 1:

Dorpsquiz Someren 2016:

Op zaterdag 10 december werd in Someren de dorpsquiz gehouden. Met een recordaantal teams. In de vroege avond kwamen de teams de map met de quizopdrachten ophalen en daarna konden ze aan de slag.

Politieman Frans van Meijl met pensioen:

Politieagent Frans van Meijl uit Asten is met pensioen. Op donderdag 15 december was zijn afscheidsreceptie op het politiebureau in Asten. Na 47 jaar zet hij zijn politiepet voorgoed af.

Nieuwe dienstregeling en bussen:

Op zondag 11 december veranderde de dienstregeling van de bussen van Hermes in Zuidoost-Brabant. Reizigers krijgen te maken met nieuwe bussen, betere verbindingen, andere lijnnummers en gewijzigde routes met andere tijden. Alle nieuwe bussen werden op vrijdag 9 december bij De Cacaofabriek in Helmond aan het publiek gepresenteerd, met de elektrische bussen als paradepaardje. Onder de aanwezigen waren wethouder Theo Martens van Asten, wethouder Leon van de Moosdijk van Someren en Thieu Scheepers, chauffeur van de buurtbus.

Opening kerststal en nieuwe wandelroute in Someren-Eind:

Op maandag 12 december werd de levensgrote kerststal op het Einderplein in Someren-Eind geopend en daar ging ook de nieuwe wandelroute in Someren-Eind van start.

Koninklijke onderscheiding voor Piet van den Boogaert:

Piet van den Boogaert uit Someren ontving op zaterdag 10 december de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Veltman speldde hem de onderscheiding op tijdens de bijeenkomst van bijenhoudersvereniging Sint-Ambrosius in In D'n Herberg in Someren.

Kerstattenties ZLTO voor getroffen boeren en tuinders:

De door het noodweer getroffen boeren en tuinders in een aantal ZLTO-afdelingen in Zuid-Oost Brabant krijgen deze kerst een kerstattentie. Het gebaar is bedoeld om de boeren en tuinders in dit gebied een hart onder de riem te steken, nadat zij afgelopen zomer werden getroffen door zwaar noodweer. De kerstattenties werden door cliënten van Zorgboerderij D’n Hoef in Lierop in elkaar gezet. Op dinsdag 13 december werden de kerstattenties gepresenteerd.

Huis- en gedragsregels voor Horeca Someren:

Dinsdag 13 december overhandigden burgemeester Alfred Veltman en wethouder Theo Maas het eerste bordje met de huis- en gedragsregels van Koninklijke Horeca Nederland aan de horecaondernemers van Someren. Dit gebeurde in het bijzijn van Novadic-Kentron in D'n Egelantier in Someren.

Amigo Paulo maakt tussenstop in Someren-Eind:

De Portugees Paulo Teixeira maakte de afgelopen twee jaar, met een kar en drie honden, een voettocht van Lissabon naar de kerstman in Rovanimie in Lapland. Hij is nu weer op de terugweg en maakte een tussenstop in Someren-Eind waar hij werd opgevangen door Ingrid Scheepers en Rob van de Laar. Bij Tweewielers Rob van de Laar werden zijn banden gecheckt.

Winter Star van Jennemieke Snijders

‘Winter Star’ is de tweede Engelstalige single van de Heusdense Jennemieke Snijders. Het nummer is ontstaan uit de wens om de winterse sfeer te pakken in een warm lied.

Het programma van deel 2:

37e Hubertusjacht in Someren:

Op zaterdag 5 november werd in Someren voor de 37e keer de Hubertusjacht gehouden.

25 Jaar Zùmmerse Mens op SIRIS-tv (deel 3):

Op maandag 2 januari vindt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Someren de bekendmaking van de 25e Zùmmerse Mens plaats. SIRIS-tv schenkt volop aandacht aan 25 jaar Zùmmerse Mens. Harrie van Horik blikt met zeventien Zùmmerse Mensen terug op de dag dat zij Zùmmerse Mens werden. In deel 3 - van maandag 12 tot maandag 19 december - zijn er gesprekken met Harrie van Tulden uit Someren-Heide (2006), Fien Koolen-van Kol uit Someren-Eind (2007), Frans Neervens uit Lierop (2009) en Leo van de Ven uit Someren, de Zùmmerse Mens van 2010.

Vrijwilligersfilm Onis en SIRIS:

Op woensdagavond 7 december lag bij Onis Welzijn in Asten de rode loper uit voor de première van de film over vrijwilligerswerk, gemaakt door SIRIS-tv en Onis Welzijn. In de film worden vrijwilligers gevolgd tijdens hun werk en vertellen ze enthousiast over hun passie.

Asten Nu - wijzigingen in de zorg in de gemeente Asten:

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de wijzigingen in de zorg vanaf 1 januari. Peel 6.1 verdwijnt op 1 januari. Hoe wordt de zorg vanaf die datum geregeld in Asten? Wethouder Jac Huijsmans, Peter Baudoin, teamleider samenleving en Patricia van de Kruijs, beleidsmedewerker van de gemeente Asten vertellen wat er gaat veranderen.

Trailer familiefilm ‘Van Je Familie Moet Je Het Hebben’:

De kaartverkoop voor de Astense en Somerense familiefilm ‘Van Je Familie Moet Je Het Hebben’ is in volle gang. Deze film voor het hele gezin is vanaf 28 december te zien in diverse theaters in Asten en Someren. Kaartjes kosten € 7,50.

Wintertijd van Hans van Seggelen: 

Kerstliedje van de Somerense zanger Hans van Seggelen.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht siris-tv siris
Geplaatst

vrijdag 16 december 2016 | 19.55 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 17 december 2016 | 17.24 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub