SIRIS-tv zendt op zaterdag 24 en zondag 25 december het weekoverzicht uit. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 22.00 en 22.00 uur.

De reden ligt voor de hand. Het aantal filmpjes, dat SIRIS-tv elke week produceert, neemt toe en kan niet meer in één uur uitgezonden worden.

In het eerste uur ziet u vooral de nieuwsitems van de afgelopen week en in het tweede deel komen er speciale programma's langs zoals de gemeentevoorlichtingsprogramma's en documentaires. Verder komt er in ieder deel een muzikaal intermezzo met vooral artiesten van eigen bodem.

Het programma van deel 1:

Opruimen brandresten gelukt:

De gemeente Someren heeft eind november Van den Hoogen Recycling aan de Groeneweg in Someren-Heide verplicht om bandenresten, slib en slurry af te voeren, die op het terrein lagen als gevolg van de grote brand op het bandenbedrijf in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 november. Op woensdag 21 december om 12.00 uur moest de operatie voltooid zijn. En dat is gelukt.

Archeologische vondst locatie Paulusschool:

Op de locaties Petrusschool en Paulusschool in Someren-Noord zijn ze bezig met een archeologisch onderzoek. Het onderzoek op de locatie Paulusschool heeft een behoorlijk resultaat opgeleverd: een grote 12e eeuwse boerderij met bijbehorend erf en een waterput. Op dinsdag 20 december mocht SIRIS-tv een kijkje komen nemen.

In Houten Huis voor de Zonnebloem:

In het weekend van zaterdag 17 en 18 december hielden acht jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 een grote geldinzamelingsactie voor De Zonnebloem Asten. De Astense jongeren lieten zich 24 uur opsluiten in een houten huis bij het woonhuis vaninitiatiefnemer Roy van Golstein Brouwers.

Vignet Gezonde School voor Antoniusschool:

HeusdenBrede basisschool Antonius in Heusden kreeg op maandag 19 december, als eerste school in de gemeente Asten, uit handen van wethouder Jac Huijsmans het vignet Gezonde School uitgereikt. Joost Martens, locatieleider van de Antoniusschool, Frank Maas van de Spar en Karin Spijkers, gezondheidsmakelaar van de GGD Brabant-Zuidoost geven tekst en uitleg.

Glazen Kooi voor Sonnehove:

Vanaf donderdag 29 december 19.00 uur staat er een glazen kooi op het Wilhelminaplein in Someren. Daarin staan twee dj's 43 uur lang muziek te draaien, nonstop tot 31 december 14.00 uur. Bedrijven, verenigingen, muzikanten en gewone Somerenaren worden uitgenodigd om hun steentje bij te dragen aan het goede doel. Dat is Savant Sonnehove.

25 Jaar Zùmmerse Mens op SIRIS-tv (deel 4):

Op maandag 2 januari vindt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Someren de bekendmaking van de Zùmmerse Mens plaats. Dit jaar alweer voor de 25e keer. In deel 4 praat Harrie van Horik met Martien Hendriks uit Someren-Heide, de Zùmmerse Mens van 2011, Pierre Koolen uit Someren-Eind (2012), Maria Verrijt-Vermeulen uit Someren-Eind (2013), Marleen Kuijpers-van der Weerden (2014) en de laatste Zùmmerse Mens, die van 2015, Leo Hurkmans uit Someren.

Het programma van deel 2:

Gemeentenieuws - gevolgen hagelschade Lieropse Heide:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de gevolgen van de hagelschade op de Lieropse Heide. De heide en ook de bomen op de Lieropse en Strabrechtse Heide hebben enorme schade opgelopen tijdens na het hagelbombardement op donderdag 23 juni. Wethouder Gonnie van Bussel, Maarten Clement van de Bosgroep Zuid Nederland en Marty van der Els van de gemeente Someren vertellen hoe het met de bossen gesteld is.

Asten Nu - Toekomstvisie Asten:

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de toekomstvisie. De gemeente Asten werkt aan een nieuwe toekomstvisie. En daar wil de gemeente de Astense bevolking bij betrekken. Burgemeester Hubert Vos geeft tekst en uitleg over de toekomstvisie.

Gemeentenieuws - nieuwe organisatie Peelgemeenten:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de nieuwe organisatie Peelgemeenten. Met de ondertekening van de contracten voor deze nieuwe regeling, op maandag 19 december in het gemeentehuis in Deurne, is de samenwerking binnen de nieuwe organisatie Peelgemeenten een feit. Burgemeester Veltman vertelt wat deze organisatie gaat doen.

Titelsong Van Je Familie Moet Je Het Hebben:

Vorige week is de titelsong van Van Je Familie Moet Je Het Hebben onthuld. Het nummer 'Together We Stand Tall' is geschreven en gezongen door ROZJE (Jordi de Backer) uit Asten en is te beluisteren en te downloaden via Spotify en iTunes. Er is ook een videoclip gemaakt met nog niet vertoonde beelden uit de film.

Wintertijd van Hans van Seggelen: 

Kerstliedje van de Somerense zanger Hans van Seggelen.

Winter Star van Jennemieke Snijders:

‘Winter Star’ is de tweede Engelstalige single van de Heusdense Jennemieke Snijders. Het nummer is ontstaan uit de wens om de winterse sfeer te pakken in een warm lied.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht siris-tv
Geplaatst

vrijdag 23 december 2016 | 15.41 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 06 januari 2017 | 19.17 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub