SIRIS.nl

Janus Nagel 60 jaar bij De Heidespelers

Tijdens de première van toneelvereniging De Heidespelers uit Someren-Heide werd Janus Nagel gehuldigd voor zijn vele verdiensten bij de vereniging.

Janus was 15 jaar toen hij in 1956 lid werd van de toneelvereniging. Hierin vervulde hij gedurende veertig jaar diverse bestuursfuncties, waaronder het voorzitterschap.

De vereniging zou niet over twee jaar haar zeventigjarig bestaan kunnen vieren zonder zijn bezielende leiding door de jaren heen. Veel van zijn vrije tijd is gewijd aan de toneelvereniging; van decor bouwen tot opslag, als souffleur en als ouwe rot in het vak heeft hij aan de regie meegeholpen. Bij zijn vijftgjarig lidmaatschap in 2006 werd hij benoemd tot erelid.

Hij heeft door de jaren heen meer dan veertig rollen gespeeld. In bijvoorbeeld Boemelende bedriegers, Bokkensprongen, Een fijne familie, Hoogspanning levensgevaarlijk, Gewoon te gek en natuurlijk in ‘Bingo op de camping’. In deze klucht speelde Janus de rol van de sportieve en altijd verliefde Henk.

Als mens is Janus zeer geliefd bij de leden van de toneelvereniging. Hij staat altijd voor iedereen klaar en heeft een grote betrokkenheid bij de vereniging. Humor is iets, wat bij hem hoort. Moppen tappen en tijdens voorstellingen proberen medespelers op het podium aan het lachen te krijgen.

Voor zijn zestigjarig lidmaatschap bij toneelvereniging De Heidespelers kreeg hij de oorkonde en de gouden insigne 60 jaar met twee zirkonia’s.