SIRIS.nl

Vijftigjarig jubileum Henk Welten bij Jong Nederland Asten

Henk Welten uit Asten is door Jong Nederland Asten gehuldigd omdat hij vijftig jaar lid is van de vereniging.

Henk begon in 1966 als lid van het jeugdwerk van Jong Nederland Asten, toen nog het Jongensgilde. Deze waren destijds nog gehuisvest in een kleine houten blokhutje in de Polderse bossen. Na enkele jaren lid te zijn geweest werd hij daarna jeugdleider en vervolgens kamp oudste, wat toen nog hopman werd genoemd.

In die tijd startte Henk bij het Jongensgilde ook de nieuwe commissie Drumband mee op, die in de loop van de jaren ontwikkeld is tot de mooie muziekvereniging die Jong Nederland Asten nu rijk is. Bij de muziek bekleedde Henk diverse functies zoals muzikant, instructeur en hij leidde jarenlang de technische commissie die verantwoordelijk was voor de aanschaf van instrumenten. Verder stond hij aan de basis van tal van activiteiten van Jong Nederland Asten zoals de Rolling Notes en de papieractie.

In 2000 stopte Henk bij de muziekvereniging waarvoor hij destijds een grote receptie kreeg. Omdat Jong Nederland in zijn bloed bleef stromen zet hij zich tot op de dag van vandaag nog steeds in voor grote en kleine klussen in en om de blokhut van het jeugdwerk van Jong Nederland Asten in de Schietbaanse bossen als medeblokhutbeheerder. Kortom, een Jong Nederlander pur sang en een vrijwilliger waar Jong Nederland Asten op kan bouwen.

Het Jeugdwerk is hem daarvoor bijzonder dankbaar en heeft Henk en zijn vrouw in het zonnetje gezet tijdens Onnozele Kinderen, de jaarlijkse bedankavond voor stafleden, op 28 december in de blokhut.