SIRIS-tv zendt op zaterdag 7 en zondag 8 januari het weekoverzicht uit. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 22.00 en 22.00 uur.

De reden ligt voor de hand. Het aantal filmpjes, dat SIRIS-tv elke week produceert, neemt toe en kan niet meer in één uur uitgezonden worden.

In het eerste uur ziet u vooral de nieuwsitems van de afgelopen week en in het tweede deel komen er speciale programma's langs zoals de gemeentevoorlichtingsprogramma's en documentaires. Verder komt er in ieder deel een muzikaal intermezzo met vooral artiesten van eigen bodem.

Het programma van deel 1:

Diny van den Broek 25e Zùmmerse Mens:

Diny van den Broek uit Someren-Heide is op maandag 2 januari door de Stichting Someren Natuurlijk gepresenteerd als de 25e Zùmmerse Mens. Wil van Roosmalen, 25 jaar betrokken bij de verkiezing van de Zùmmerse Mens, maakt bekend wie de 25e Zùmmerse Mens wordt.

Laatste nieuwjaarstoespraak burgemeester Alfred Veltman:

De gemeente Someren hield op maandag 2 januari een nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Someren. Tijdens de receptie hield burgemeester Alfred Veltman zijn nieuwjaarstoespraak. Dat was zijn laatste, want de burgemeester neemt in december afscheid.

VIP-première 'Van Je Familie Moet Je Het Hebben':

Op woensdag 28 december ging in De Ruchte in Someren de lokale familiefilm ‘Van Je Familie Moet Je Het Hebben’ in première. De film is gemaakt door Astense en Somerense vrijwilligers. Regisseur van de film is de 16-jarige Daan Blommers. Na de film, die enthousiast werd ontvangen, sprak SIRIS-verslaggever Monique Martens met enkele belangrijke mensen, die bij de eerste speelfilm van Daan Blommers betrokken waren.

Afsluiting Glazen Kooi:

Vanaf donderdag 29 december 19.00 uur tot zaterdag 31 december 14.45 uur stond de Glazen Kooi op het Wilhelminaplein in Someren. Daarin draaiden de twee dj's Geert Tomassen en Tom Maas 43 uur lang muziek. De opbrengst van de Glazen Kooi, voorlopig zo'n 7.800 euro, gaat naar zorgcentrum Sonnehove.

Evaluatie familiefilm ‘Van je familie moet je het hebben’:

Op woensdag 28 december ging in De Ruchte in Someren de lokale familiefilm ‘Van je familie moet je het hebben’ in première. We zijn nu zes voorstellingen verder. Tijd voor een tussentijdse evaluatie met producent Geert Bukkems.

1.500 kg vis in de visvijver:

Hengelsportvereniging Ons Genoegen uit Asten had vlak voor de kerstvakantie iets heel bijzonders op het programma staan. In visvijver De Witte Bergen in Heusden werd voor 1.500 kilogram aan levende vis gekieperd, zodat de hengelaars na de winter weer voldoende te vissen hebben.

Het programma van deel 2:

Nieuwjaarsreceptie gemeente Someren:

De gemeente Someren hield op maandag 2 januari een nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Someren. De avond werd muzikaal opgeluisterd door Seniorenorkest Groot-Someren. De receptie werd druk bezocht.

 

Gemeentenieuws - gevolgen hagelschade Lieropse Heide:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de gevolgen van de hagelschade op de Lieropse Heide. De heide en ook de bomen op de Lieropse en Strabrechtse Heide hebben enorme schade opgelopen tijdens na het hagelbombardement op donderdag 23 juni. Wethouder Gonnie van Bussel, Maarten Clement van de Bosgroep Zuid Nederland en Marty van der Els van de gemeente Someren vertellen hoe het met de bossen gesteld is.

Theaterprogramma januari 2017 in De Ruchte:

Een overzicht van het theaterprogramma van januari 2017 in De Ruchte in Someren.

Videoclip Joey Martens - Leef je leven:

Met de release van zijn single 'Leef je leven' zet Joey Martens uit Someren-Eind zijn eerste stappen als solo-artiest. De single werd op zondag 11 december gepresenteerd in D'n Egelantier in Someren. Natuurlijk werd er ook een videoclip gemaakt.

Titelsong lokale speelfilm Van Je Familie Moet Je Het Hebben:

De titelsong van de lokale speelfilm Van Je Familie Moet Je Het Hebben 'Together We Stand Tall' is geschreven en gezongen door ROZJE (Jordi de Backer) uit Asten en is te beluisteren en te downloaden via Spotify en iTunes. Er is ook een videoclip gemaakt met nog niet vertoonde beelden uit de film.


Trefwoorden: siris-weekoverzicht weekoverzicht siris-tv
Geplaatst

vrijdag 06 januari 2017 | 20.44 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 13 januari 2017 | 18.24 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub