Paul Mestrom nieuwe dirigent mannenkoor De Nachtegaal

Paul Mestrom uit Sittard is vanaf 1 januari de nieuwe dirigent van mannenkoor De Nachtegaal uit Someren.

Hij is met ingang van deze datum de opvolger van Hans Heykers. Het koor gaat er van uit met hem een prima dirigent in huis te hebben gehaald, die in de komende jaren voor veel muzikaal genot zal kunnen zorgen. Op maandag 2 januari is Paul Mestrom met zijn werkzaamheden bij het koor begonnen.

Paul Mestrom (1953) studeerde Schoolmuziek en Koordirectie aan het Conservatorium in Maastricht met de bijvakken: zang, piano, blokfluit, gregoriaans, gehoor, solfège, contrapunt en harmonieleer. Daarnaast volgde hij vakgerichte cursussen en workshops.

Vele jaren was hij docent aan de Kreato Hogeschool en academie voor Muziek in Thorn. Hij doceerde o.a. blokfluit, klarinet, saxofoon, koordirectie, theorie, algemene muziekleer en solfège. Aan dezelfde hogeschool was hij ook Consulent Digitalisering. Als zodanig hield hij zich bezig met alles wat met muziek en computer te maken heeft o.a. digitaliseren en ontwikkelen van leergangen, examens en theoriecursussen.

Naast zijn werkzaamheden voor de Kreato Hogeschool is Paul Mestrom vanaf 1981 tot heden vakleerkracht Muziek aan meerdere basisscholen in de gemeente Venlo. Vanaf 1974 tot heden was hij dirigent van diversen mannen-, vrouwen-, gemengde-, jongeren-  en kinderkoren. Te noemen zijn onder andere het Heerder Mannenkoor in Maastricht, het gemengd kerkelijk zangkoor Cantate uit Brunssum, het gemengd kerkelijk zangkoor St.-Martinus uit Vlodrop, het Limburgs Project Koor (met dit koor maakte hij diverse concertreizen o.a. naar de USA, Tsjechië en Ierland), het gemengd koor Canto Lirico uit Heel (ook met dit koor maakte hij een concertreis door Amerika), het mannenkoor Geulle en het mannenkoor Caecilia uit Gulpen. Paul zingt zelf ook nog in het Kamerkoor Maastricht dat onder leiding staat van zijn oud-docent koordirectie (Ludo Claesen) en incidenteel als tweede tenor bij het Königliches Männerquartett Eupen (B).

Paul Mestrom is oprichter en muzikaal leider van een professioneel euregionaal ensemble, genaamd Chant-Eur, waarmee hij koorprojecten uitvoert in de Euregio met professionele en zeer goede amateurzangers en instrumentalisten.

Voor meer informatie over Paul Mestrom kunt u ook zijn website bezoeken: www.paulmestrom.nl.

Voor het koor betekent de komst van de nieuwe dirigent in zekere zin ook een nieuwe start. Dirigent en koor zullen immers op elkaar moeten inspelen. Het bestuur is van mening dat dit ook een goed moment kan zijn voor nieuwe leden om zich aan te melden om vervolgens samen met de al bestaande leden deze nieuwe start te kunnen maken.

Op korte termijn zal daarom een scholingstraject worden gestart waarvoor zich al enkele kandidaten hebben gemeld. Het koor roept mannen, die daarvoor belangstelling hebben, om zich zo spoedig mogelijk aan te melden. Dit kan via de website van het mannenkoor De Nachtegaal www.mannenkoordenachtegaal.nl, per telefoon bij Harry Leenen, tel nr. 0493-496923 of e-mail secretariaat@mannenkoordenachtegaal.nl


Trefwoorden: mannenkoor de nachtegaal dirigent paul mestrom
Geplaatst

dinsdag 10 januari 2017 | 11.49 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 10 januari 2017 | 13.00 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub