SIRIS-tv zendt op zaterdag 14 en zondag 15 januari het weekoverzicht uit. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 22.00 en 22.00 uur.

De reden ligt voor de hand. Het aantal filmpjes, dat SIRIS-tv elke week produceert, neemt toe en kan niet meer in één uur uitgezonden worden.

In het eerste uur ziet u vooral de nieuwsitems van de afgelopen week en in het tweede deel komen er speciale programma's langs zoals de gemeentevoorlichtingsprogramma's en documentaires. Verder komt er in ieder deel een muzikaal intermezzo met vooral artiesten van eigen bodem.

Het programma van deel 1:

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Hubert Vos 2017:

De gemeente Asten hield op woensdag 11 januari de nieuwjaarsreceptie. Deze werd geopend met de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Hubert Vos.

Nieuwjaarsreceptie Asten:

De gemeente Asten hield op woensdag 11 januari de nieuwjaarsreceptie in De Klepel in Asten. De nieuwjaarsreceptie bracht besturen van verenigingen, organisaties, politici, relaties en inwoners van de gemeente Asten weer bij elkaar in een gezellige sfeer.

Harmonie op school:

Harmonie Sint Antonius uit Heusden is een muzikale samenwerking aangegaan met de gelijknamige basisschool in Heusden. Muziek verbindt en is goed voor de ontwikkeling van iedereen. De basisschool en de harmonie hebben gekeken wat men hierin voor elkaar kan betekenen. Het resultaat hiervan is, dat harmonie Sint-Antonius op donderdag 12 januari op de basisschool in Heusden is gestart met het project ‘Speel met ons mee’. Annie Giebels, voorzitter van harmonie Sint Antonius uit Heusden, geeft tekst en uitleg.

Een halfjaar na de hagelstorm:

Het is ruim een halfjaar na de hagelstorm van 23 juni. Op veel plaatsen zijn de daken van woningen en stallen gerepareerd. Niet overal. Vooral in Someren-Heide zijn ze nog flink in de weer om zaken te repareren. Daar is nog werk aan de winkel.

Erima Jaspercross in de Polderse bossen:

Atletiekvereniging ’t Jasper Sport hield op zondag 8 januari de Erima Jaspercross in de Polderse bossen in Asten.

Het programma van deel 2:

Asten en Someren gaan over op groene stroom:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor groene stroom geleverd door een mestvergister in Lierop. Vanaf 1 januari is er een overeenkomst tussen Greenlake Systems, Greenchoice, ZummerePower en de gemeenten Someren en Asten, waarbij Greenlake Systems met tussenkomst van Greenchoice duurzame elektriciteit gaat leveren aan de gemeenten Someren en Asten en aan de leden van ZummerePower. Op woensdag 11 januari kwamen de hoofdrolspelers bij elkaar op het adres Lungendonk 14 in Lierop.

Reacties nieuwjaarsreceptie gemeente Asten:

Op woensdag 12 januari wisten veel Astenaren de weg te vinden naar De Klepel in Asten, waar de nieuwjaarsreceptie plaats vond. Monique Martens van SIRIS-tv sprak daar met burgemeester Vos, de drie wethouders Jac van Bussel, Jac Huijsmans en Theo Martens, Tomy Klein Zieverink van de 55-jarige carnavalsvereniging De Peelvrujters uit Heusden en pastoor Pieter Scheepers van de H. Franciscusparochie.

Theaterprogramma januari 2017 in De Ruchte: 

Een overzicht van het theaterprogramma van januari 2017 in De Ruchte in Someren.

Videoclip Joey Martens - Leef je leven:

Met de release van zijn single 'Leef je leven' zet Joey Martens uit Someren-Eind zijn eerste stappen als solo-artiest. De single werd op zondag 11 december gepresenteerd in D'n Egelantier in Someren. Natuurlijk werd er ook een videoclip gemaakt.


Trefwoorden: siris-weekoverzicht weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 13 januari 2017 | 20.06 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 19 januari 2017 | 06.48 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub