SIRIS-tv zendt op zaterdag 21 en zondag 22 januari het weekoverzicht uit. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 22.00 en 22.00 uur.

De reden ligt voor de hand. Het aantal filmpjes, dat SIRIS-tv elke week produceert, neemt toe en kan niet meer in één uur uitgezonden worden.

In het eerste uur ziet u vooral de nieuwsitems van de afgelopen week en in het tweede deel komen er speciale programma's langs zoals de gemeentevoorlichtingsprogramma's en documentaires. Verder komt er in ieder deel een muzikaal intermezzo met vooral artiesten van eigen bodem.

Het programma van deel 1:

Petitie voor behoud motocrosscircuit in Lierop:

Het wordt pijnlijk duidelijk dat MAC Lierop na 45 jaar moet vrezen voor haar motocrossactiviteiten op het unieke zandcircuit de Herselse Bossen in Lierop. Voor Gemeenschapslijst Someren-Eind is dit onverteerbaar en daarom is de politieke groepering met een petitie gestart om het motocrossterrein te behouden. Guido Schoolmeesters van de Gemeenschapslijst, Stefan Adriaans, secretaris van MAC Lierop en Jean-Paul Maas, motorcrossfan, vertellen waarom het circuit behouden moet blijven.

Bijzondere samenwerking ORO en De Ruchte:

Op donderdag 19 januari ging in De Ruchte in Someren een bijzonder project van start, ontstaan uit een samenwerking tussen ORO en De Ruchte. Diana Oussoren, wijkmanager van ORO, en Tim Rijper, manager van De Ruchte vertellen wat er gaande is.

Museum Klok & Peel in Asten leukste uitje van Noord-Brabant:

Museum Klok & Peel in Asten is op dinsdag 10 januari op de vakantiebeurs in Utrecht verkozen tot het Leukste uitje van Noord-Brabant 2017. Bestuursvoorzitter Harry van der Loo vertelt over wat deze prijs voor het museum betekent.

Bedrijf moet weg:

De gemeente Someren heeft op maandag 16 januari Van den Hoogen Recycling in Someren-Heide verboden zijn bedrijf aan de Groeneweg weer in gebruik te nemen. Burgemeester Alfred Veltman geeft tekst en uitleg na de persconferentie in het gemeentehuis in Someren.

Brons voor Luca Vreeswijk:

De Somerense junior-veldrijder Luca Vreeswijk is op zondag 8 januari als derde geëindigd op de NK veldrijden in Sint Michielsgestel. Luca vertelt hoe dat gebeurde.

SIRIS telt 6.000 facebooklikes:

In zijn maandelijkse nieuwsbrief van december schreef Harrie van Horik, directeur-hoofdredacteur van SIRIS, dat er vlaai op tafel zou komen als SIRIS-Facebook voor 1 januari 2017 op eigen kracht de 6.000e facebooklike zou binnenhalen. Dat lukte niet. Het werd twee weken later. Op zondag 15 januari stond de teller op 6.005. Tijd voor vlaai dus. Directeur Harrie van Horik ging twee vlaaien halen bij bakker Van de Mortel en hij kreeg ze ook nog een gratis mee.

Het programma van deel 2:

Persconferentie bedrijf Van den Hoogen Recycling moet weg:

De gemeente Someren heeft op maandag 16 januari Van den Hoogen Recycling in Someren-Heide verboden zijn bedrijf aan de Groeneweg weer in gebruik te nemen. Dat vertelde burgemeester Alfred Veltman tijdens een persconferentie in het gemeentehuis in Someren.

Nieuwjaarsreceptie Asten (2):

De gemeente Asten hield op woensdag 11 januari de nieuwjaarsreceptie in De Klepel in Asten. De nieuwjaarsreceptie bracht besturen van verenigingen, organisaties, politici, relaties en inwoners van de gemeente Asten weer bij elkaar in een gezellige sfeer.

Asten en Someren gaan over op groene stroom:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor groene stroom geleverd door een mestvergister in Lierop. Vanaf 1 januari is er een overeenkomst tussen Greenlake Systems, Greenchoice, ZummerePower en de gemeenten Someren en Asten, waarbij Greenlake Systems met tussenkomst van Greenchoice duurzame elektriciteit gaat leveren aan de gemeenten Someren en Asten en aan de leden van ZummerePower. Op woensdag 11 januari kwamen de hoofdrolspelers bij elkaar op het adres Lungendonk 14 in Lierop.

Theaterprogramma januari 2017 in De Ruchte: 

Een overzicht van het theaterprogramma van januari in De Ruchte in Someren.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 20 januari 2017 | 20.32 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 27 januari 2017 | 11.08 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub