In maart strijden Astense thuisbakkers weer om de titel ‘Lekkerste Worstenbroodje van Asten’.

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar houdt Kookcarrousel Asten de verkiezing opnieuw in 2017. De inschrijving start deze week.

Op zondagmiddag 19 maart maakt de jury de uitslag bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in woonzorgcentrum Hof van Bluyssen. Roy Bloemers (28) bakte in 2016 het lekkerste exemplaar.

Alle thuisbakkers van 15 jaar of ouder uit Asten, Heusden en Ommel kunnen meedingen naar de titel. Zij bakken thuis hun worstenbroodjes en kiezen de zes beste uit. Die leveren zij in op vrijdagavond 17 maart of zaterdag 18 maart. Daarna gaat de jury aan het werk.

Het lekkerste worstenbroodje van Asten moet lekker én mooi zijn en volgens het klassieke Brabantse recept gebakken. De jury beoordeelt maar liefst 25 kenmerken, verdeeld over de thema’s vorm, vlees en brood. De jurering is ‘blind’, dus zonder te weten wie welk broodje heeft gemaakt.

Bakliefhebbers van buiten Asten, jonger dan 15 of professionals doen dit jaar mee in de categorie Gastbakkers. De gastbakkers dingen niet mee naar de titel ‘Lekkerste Worstenbroodje van Asten’. Die eer is echt weggelegd voor een Astense thuisbakker.

De jury kent weer een volledig Astense bezetting. Net als vorig jaar zijn dit bakker Rinus Koolen, slager Marcel Louwers en chef-kok Paul van der Loo. Dit jaar is de jury uitgebreid met Hans Hoes. Hij leert leerling-bakkers aan scholengemeenschap De Rooij Pannen het bakkersbak.

Aanmelden kan via ruudvandam@chello.nl.

Via dat e-mailadres kan ook het reglement van de verkiezing opgevraagd worden.

Deelname is kosteloos.


Trefwoorden: worstenbroodje verkiezingen kookcarrousel asten
Geplaatst

vrijdag 27 januari 2017 | 10.36 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 27 januari 2017 | 11.00 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub