SIRIS-tv zendt op zaterdag 28 en zondag 29 januari het weekoverzicht uit. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 22.00 en 22.00 uur.

De reden ligt voor de hand. Het aantal filmpjes, dat SIRIS-tv elke week produceert, neemt toe en kan niet meer in één uur uitgezonden worden.

In het eerste uur ziet u vooral de nieuwsitems van de afgelopen week en in het tweede deel komen er speciale programma's langs zoals de gemeentevoorlichtingsprogramma's en documentaires. Verder komt er in ieder deel een muzikaal intermezzo met vooral artiesten van eigen bodem.

Het programma van deel 1:

Burgemeester leest voor:

Burgemeester Alfred Veltman las op donderdag 26 januari voor in basisschool LeerRijk in Someren in het kader van de Nationale Voorleesdagen. 

Nationale voorleesdag in bieb Asten en Someren:

Tot en met zondag 5 februari worden bij Bibliotheek Helmond-Peel de Nationale Voorleesdagen gehouden. De voorleesactiviteiten concentreren zich rondom het prentenboek van het jaar ‘De kleine walvis’. Op woensdag 25 januari waren er voorleessessies in de bibliotheken in Asten en Someren.

Cheque Houten Huis voor de Zonnebloem Asten:

Op dinsdag 24 januari hield de Zonnebloem Asten een ontmoetingsmiddag in Den Dissel in Asten, waar zo’n 120 mensen aanwezig waren. Die waren getuige van de cheque-overhandiging door een delegatie van de ‘Vereniging langs ’t tankstation’. Het bedrag, dat op de cheque stond, hebben zij onlangs ingezameld voor de Zonnebloem Asten toen een aantal jongeren zich liet opsluiten in het houten huis in Asten. 

Overhandiging cheque Glazen Kooi voor Sonnehove:

Vanaf donderdag 29 december 19.00 uur tot zaterdag 31 december 14.45 uur stond de Glazen Kooi op het Wilhelminaplein in Someren. Daarin stonden de twee dj's Geert Tomassen en Tom Maas 43 uur lang muziek te draaien. Bedrijven, verenigingen, muzikanten en gewone Somerenaren werden uitgenodigd om hun steentje bij te dragen aan het goede doel; Savant Sonnehove. En dat is gelukt. Op vrijdag 20 januari werd een cheque met een totaalopbrengst van € 7.843,69 door Daan Raijmakers van de organisatie Glazen Kooi Someren uitgereikt aan Joris Sträter, directeur bij Savant Zorg.

Opening tentoonstelling Ja Natuurlijk in Museum Klok & Peel:

Op maandag 23 januari zijn leerlingen van basisschool Voordeldonk in Asten enthousiast gestart met het mediakunstproject Ja, Natuurlijk! in Museum Klok & Peel. 

Het programma van deel 2:

Schaatsen op het Starven:

Vanaf donderdag 19 januari kunnen de schaatsliefhebbers hun hartje ophalen op het dichtgevroren Starven in Lierop. Voor schaatsen op natuurijs hoef je niet helemaal naar Friesland. Dinsdag 24 januari waagden zich zo'n tien schaatsers op het ijs.

Gemeentenieuws - nieuwe buurtbussen:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de nieuwe buurtbussen. Wethouder Leon van de Moosdijk, Rob Leenen van Hermes en de buurtbuschauffeurs en -bestuursleden Annemarie van Kuijk en Peter van Veelen vertellen over de veranderingen cq. verbeteringen.Heemkundekring De Vonder presenteert de Zömmerse Hirre:

Heemkundekring De Vonder Asten-Someren presenteert de Zömmerse Hirre:

Deze Zömmerse hirre zijn al vele jaren bezig met het vastleggen van het Somerens dialect voor het nageslacht. Het streven van de studiegroep is de vergaarde kennis op te nemen en ter kennisname en discussie aan alle geïnteresseerden voor te leggen. Behalve de dialectwoorden, ook de spelling ervan. Verder uitdrukkingen en gezegden, werkwoordsvormen, geluidsopnamen, liederen en gedichten.

Clip ‘Hoe gekker, hoe lekker’ van café De Polonaise:

Waar het de zeven carnavalsliefhebbers uit Someren-Eind vijf jaar geleden om begon is nu het sluitstuk van hun initiatief café De Polonaise: een ouderwetse, oerdegelijke, hosbare carnavalskraker. Na vijf jaar houden ze het voor gezien. Maar niet nadat ze zelf hebben laten zien hoe het ook kan. En dús hebben zij dit jaar zelf een kraker gemaakt, op het ultieme hos- en polonaisetempo. De titel is ‘Hoe gekker, hoe lekker’.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

zaterdag 28 januari 2017 | 09.35 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 28 januari 2017 | 08.35 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub