SIRIS.nl

Theaterprogramma ‘Vruger waar alles bitter’ in Brabants dialect

Het initiatief komt deze keer van Toon Maas uit Someren.

De zwijgende clown heeft vorig jaar zijn clownspak op een knaapje gehangen en zich daarna op ‘het woord’ gestort. Het resultaat is een aantal teksten - ZKV's (Zeer Korte Verhalen) - die hij wel eens op publiek wil uitproberen.

En of Piet Snijders uit Asten wilde meedoen, want Toon dacht dat Piet ook wel wat teksten had om op publiek af te vuren. Dat was goed ingeschat, want oud-journalist Snijders braakt teksten. Behalve boeken en journalistieke verhalen vormen columns, blogs, UKV's (Ultra Korte Verhalen) gedichten en liedteksten zijn speeltuin.

Waarop Piet bedacht dat troubadour Hans van Gorp met zijn Brabantse dialectliederen ook perfect in een Somerens-Astens podiumprogramma zou passen. En Hans wilde wel, natuurlijk, want zingen is zijn roeping, ook al veertig jaar en meer.

En zo is het er gekomen, het programma 'Vruger waar alles bitter', een theaterprogramma in Brabants dialect waarmee het hooggeacht publiek een genoeglijk avondje kan beleven.

Dat gebeurt allemaal op vrijdag 10 maart om 20.15 uur en zondag 12 maart om 14.30 uur in In de Brouwerij, Emmastraat 53 in Asten.

Kaarten à € 10 zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Letters & Zo, Emmastraat 38, Asten; VVV Asten, Burgemeester Wijnenstraat 1, Asten en online bij www.hansvangorp.nl.

Verder vóór de voorstellingen aan de zaal.