Een 28-jarige man is vorige week in de gevangenis in Evertsoord opgepakt voor het plegen van drie gewapende overvallen in Someren, Overloon en Geleen.

De overvallen werden gepleegd toen de verdachte op weekendverlof was. 

Bij de doorzoeking van zijn cel vond de politie een vuurwapen en munitie. In zijn auto lag een Kalashnikov.

De man werd in 2008 veroordeeld tot vijftien jaar celstraf omdat hij iemand om het leven had gebracht. Sinds oktober 2016 was hij overgeplaatst naar een halfopen inrichting. In het weekend mocht hij met een enkelband om op verlof. De inrichting heeft een laag beveiligingsniveau en de gevangenen hebben de mogelijkheid buiten de inrichting te werken of aan activiteiten deel te nemen.

Tijdens een aantal weekenden tussen 25 december en 21 januari was de 28-jarige man betrokken bij drie overvallen in Someren, Overloon en Geleen. In Someren werd de Kruidvat overvallen door twee mannen. Hierbij werd gedreigd met een vuurwapen.

Een kleine week later later werd een vakantiepark in Overloon overvallen. Twee mannen kwamen de receptie binnen, duwden de aanwezigen op de grond en bedreigden ze met een vuurwapen. Een omstander kreeg een klap en raakte lichtgewond.

Eerder sloegen de twee mannen toe op eerste kerstdag in een supermarkt in Geleen. Daar werd het personeel eveneens bedreigd met een wapen.


Trefwoorden: kruidvat
Geplaatst

woensdag 08 februari 2017 | 19.29 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 08 februari 2017 | 18.29 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub