SIRIS.nl

Cabaret met Remco Veldhuis in De Ruchte

Dinsdag 14 februari, Valentijnsdag, treedt cabaretier Remco Veldhuis op in De Ruchte in Someren met de voorstelling ‘Lang verhaal kort’.

Zijn voorstelling is een ‘ongeautoriseerde’ samenvatting van de Bijbel in twee uur tijd. Hij vliegt op zijn eigen, komische wijze langs de hoogte- en dieptepunten.

De voorstelling begint om 20.30 uur.

De entree bedraagt € 19,50, inclusief pauzedrankje en garderobe.

Meer info en kaartjes: www.deruchte.nl.

Altijd al eens iets willen vinden van die net zo vaak opgehemelde als vervloekte bijbel, maar er nooit aan toegekomen ‘m te lezen? Geen idee waar je de tijd en het geduld vandaan moet halen? Altijd als een berg opgezien tegen die 1.744 bladzijden vol kleine lettertjes? Ja? Remco Veldhuis ook!

En omdat hij het een theaterseizoen rustig aan doet met Kemper, vond hij het tijd om ‘m nou eindelijk eens te lezen. Maar ja, als een cabaretier ergens z’n tanden in zet kun je er donder op zeggen dat er een voorstelling van komt...

Veldhuis brengt een ‘ongeautoriseerde’ samenvatting in twee uur en vliegt op eigen, komische wijze langs de hoogte- en dieptepunten. Een razende rondleiding ver van de gebaande paden, door een ‘gids’ die net zo twijfelt over de inhoud als jij. Terwijl de klok onverbiddelijk doortikt komt hij de mooiste maar ook de meest verschrikkelijke verhalen tegen. En uiteindelijk zichzelf …

Ok, na ‘Lang verhaal kort’ heb je de bijbel weliswaar nog steeds niet gelezen, maar je kan ieder geval wel zeggen: “Ik heb wél de voorstelling gezien!”