SIRIS-tv zendt op zaterdag 11 en zondag 12 februari het weekoverzicht uit. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma van deel 1:

Pauluskerk in Someren-Noord voorgoed gesloten:

Op zondag 5 februari vond in de Pauluskerk in Someren-Noord de laatste eucharistieviering ooit plaats. De Pauluskerk werd na afloop van deze afscheidsdienst na 51 jaar aan de eredienst onttrokken. De voorgangers waren pastoor Pieter Scheepers, pater Xavier en pater van Langen. De viering werd muzikaal opgeluisterd door het Paulus- en Jozefkoor.  

Burgemeester Veltman ontvangt NSO:

Het Nederlands Studentenorkest is bezig met de voorbereiding voor het nieuwe klassieke concert, dat op zondag 12 februari in De Ruchte in première. Op dinsdag 7 februari hield het NSO de zogenaamde stunt met daaropvolgend de ontvangst van burgemeester Veltman in het gemeentehuis in Someren. SIRIS-stagiaire Iris van de Beek doet verslag.

NSO ontvangt De Ranonkel:

Het Nederlands Studenten Orkest is bezig met de voorbereiding voor het nieuwe klassieke concert in groepsaccommodatie De Hoof in Someren. Op donderdag 9 februari kwamen openbare basisschool De Ranonkel op bezoek om te kijken hoever de muzikanten zijn.

JCA Pre-Party:

Vrijdagavond 3 februari vond in een volle De Klepel tijdens de JCA Pre-Party de presentatie plaats van de nieuwe Jeugdraad van Elf en van de Jeugdprinses 2017 van Asten. Niek Meeuws maakte een filmpje.

Open dag Varendonck College:

Op zondag 5 februari zetten beide vestigingen van het Varendonck College van hun deuren wagenwijd open. Varendonck-leerling Niek Meeuws maakte er een filmpje van.

Het programma van deel 2:

De Dood en het Meisje door MGM Asten:

Stichting Maatschappelijk Geëngageerd Muziektheater Asten gaat, na haar eerste grote en succesvolle productie 'Mistero, Brabantse volksopera', op kleinere schaal verder met de productie 'De Dood en het Meisje', naar het bekende boek van Ariël Dorfman. In centrum De Beiaard in Asten wordt, onder regie van Harold Schraven, flink geoefend door de drie spelers Mara Berkers, John van der Sanden en Toon van Overdijk.

Carnaval komt er aan. Tot en met carnavalsdinsdag kan je gaan genieten van Astense en Somerense videoclips

'Asten' van Wim van Horssen:

Een groep enthousiaste Astenaren presenteerde op zondag 29 januari tijdens het Prinsenbal van De Klot het carnavalsvolkslied van Asten. Het nummer ‘Asten’ wordt vertolkt door Wim van Horssen.

'Leef je leven' van Joey Martens:

Met de release van zijn single 'Leef je leven' zet Joey Martens uit Someren-Eind zijn eerste stappen als solo-artiest. De single werd op zondag 11 december gepresenteerd in D'n Egelantier in Someren. Natuurlijk werd er ook een videoclip gemaakt.

‘Hoe gekker, hoe lekker’ van café De Polonaise:

Waar het de zeven carnavalsliefhebbers uit Someren-Eind vijf jaar geleden om begon is nu het sluitstuk van hun initiatief café De Polonaise: een ouderwetse, oerdegelijke, hosbare carnavalskraker. Na vijf jaar houden ze het voor gezien. Maar niet nadat ze zelf hebben laten zien hoe het ook kan. En dús hebben zij dit jaar zelf een kraker gemaakt, op het ultieme hos- en polonaisetempo. De titel is ‘Hoe gekker, hoe lekker’.

'Brabo' van Geen Stempel (Ricky Berkers):

Tijdens de strijd om 'de minst slechte carnavalsplaat van 2015' is de single 'Brabo' van Geen Stempel ft. feestkapel Dùbent uitgeroepen tot de beste carnavalsplaat van Brabant door 3FM diskjockey Giel Beelen. 

'Ut Knaal' van duo HO!:

‘Ut Knaal’ van het duo Ho! Chris de Haas en Frits van Otterdijk zijn geboren in Someren en wonen in Asten. En dan krijg je dit.

'Gullie':

Carnavalshit Gullie is vaste prik op SIRIS-tv. Alleen al vanweg de tekst.


Trefwoorden: siris-weekoverzicht weekoverzicht
Geplaatst

zaterdag 11 februari 2017 | 08.34 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 04 maart 2017 | 08.14 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub