Met White Lies heeft de organisatie van Nirwana Tuinfeest in Lierop de mede-headliner van de vrijdag vastgelegd en daarmee ook het hele programma rond.

Deze Britten braken in 2009 door met hun album To Lose My Life waarop onder andere de hits To Lose My Life, Death en Farewell To The Fairground op stonden. Na enkele minder bekende albums zijn ze nu helemaal terug. Met hun in februari uitgekomen nieuwste album Friends onder de arm en een in maart van dit jaar uitverkochte tour in Nederland gaat dit helemaal goed komen voor de eerste dag van Nirwana Tuinfeest.

Aangezien het punk-ska-gehalte nog niet erg hoog was op Nirwana Tuinfeest hebben ze daar maar eens verandering in gebracht. En niet zomaar want de mannen van Less Than Jake gaan er op zaterdag een geweldig feest van maken. Beweging en feest gegarandeerd.

Volgens velen dé sensatie uit Engeland die een grote toekomst hebben: VANT. Met het in februari uitgekomen debuutalbum 'Dumb Blood' hebben ze in ieder geval alle recensenten overtuigd van hun kunnen. En met nummers als Peace & Love, Parking Lot en Karma Seeker scoorden ze ook nog eens dikke radiohits.

Zoals bijna elk jaar heeft Nirwana Tuinfeest ook dit jaar een Belgische band geboekt, zelfs twee. Op zaterdag komt de Belgische singer songwriter Admiral Freebee zijn fijne nummers ten gehore brengen. Admiral Freebee heeft zijn sporen al lang en breed verdiend, maar hij blijft maar met fijne nummers komen en we zijn dan ook zeer fier op het feit dat hij dit jaar op Nirwana Tuinfeest staat.

Op vrijdag zal de andere Belgische band acte de presence geven op Nirwana Tuinfeest. Fleddy Melculy komt dan namelijk met hun opzwepende metal zorgen dat de festivalweide op haar grondvesten zal trillen. Een must see voor de liefhebber van het stevigere werk.

Eigenlijk heeft Kyle Gass geen introductie meer nodig als de wederhelft van Jack Black in rockband Tenacious D. Echter weet niet iedereen wat Kyle Gass doet als hij niet in “The Greatest Rock Band In The World” speelt. Dan toert hij namelijk al rovend en plunderend de wereld over met zijn eigen soloband: Kyle Gass Band.

Vorige week nog bevestigd voor Pinkpop en ook deze zomer te bewonderen bij ons: The Charm The Fury. Dit Amsterdams vijftal staat bekend om grunts van frontvrouw Caroline Westendorp, hun energieke live-shows en melodische metal met een hardcore randje.

BloYaTop is al een aantal jaren een begrip in de Limburgse rockscene. Met inmiddels drie albums in hun zak en een vierde op komst hebben deze mannen een plek op Nirwana Tuinfeest dubbel en dwars verdiend.

Na het grote succes van vorig jaar heeft de organisatie van Nirwana Tuinfeest ook dit jaar Hippe Gasten kunnen strikken voor twee optredens tijdens de kindermiddag op zondagmiddag in de tent. Succes gegarandeerd, ook voor de kleintjes.

Het programma is  nu compleet en ziet er als volgt uit:

Vrijdag 18 augustus

WHITE LIES
DE STAAT
DEWOLFF
AUDREY HORNE
UNDECLINABLE AMBUSCADE
FLEDDY MELCULY
PACESHIFTERS
DEATH ALLEY
BLOYATOP
PRECISE PATCHWORK BAND

Zaterdag 19 augustus

THE HIVES
STARSAILOR
LESS THAN JAKE
VANT
ADMIRAL FREEBEE
DANNY VERA
JANEZ DETD
KYLE GASS BAND
CALL IT OFF
THE CHARM THE FURY
DC DEDLY'S

Zondag 20 augustus 

MUSEST (MUSE)
LIVING THEORY (LINKIN PARK)
THE HILLBILLY MOONSHINERS PLAY MUMFORD AND SONS
LES TRUTTES
IMITALLICA (METALLICA)
CALLAHAN CLEARWATER REVIVAL (CCR)
REDIOHEAD (RADIOHEAD)
RATCOM (RAGE AGAINST THE MACHINE)
THE ADELE PROJECT (ADELE)
HIPPE GASTEN


Trefwoorden: nirwana tuinfeest white lies less than jake vant admiral freebee fleddy melculy kyle gass band the charm the fury hippe gasten
Geplaatst

donderdag 16 maart 2017 | 16.52 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 03 augustus 2017 | 08.51 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub