SIRIS-tv zendt op zaterdag 25 maart het weekoverzicht uit. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma van deel 1:

Tim Klessens Nederlands kampioen metselen:

Tim Klessens uit Someren is Nederlands kampioen metselen geworden tijdens Skills The Finals, het nationaal beroepenkampioenschap voor mbo-studenten, dat van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 maart in RAI Amsterdam plaatsvond. 

Nationale Boomfeestdag in Asten:

Woensdagochtend 22 maart deden leerlingen van een aantal Astense scholen mee aan de Nationale Boomfeestdag. De bomen werden geplant op de locatie Hutten.

Nationale Boomfeestdag bij het Keelven in Someren:

Op donderdag 23 maart werd in het bos bij het Keelven in Someren de nationale boomfeestdag gevierd. De organisatie was in handen van de afdeling Beheer en Uitvoering, openbare werken van de gemeente Someren en Bosgroep Zuid Nederland, waarbij de scholengidsen van het IVN Asten-Someren assisteerden.

Nationale boomfeestdag in Lierop:

De nationale boomfeestdag in Someren werd op dinsdag 21 maart gevierd in het bos aan de Hogeweg in Lierop. 

Het lekkerste worstenbroodje van Asten:

De inzendingen voor de verkiezing van het Lekkerste Worstenbroodje van Asten waren dit jaar van hoog niveau. Dat was op zondag 19 maart de conclusie van de jury. Toon van de Kerkhof is de Astense thuisbakker, die de lekkerste exemplaren bakte.

Sint Jozefdag op de Sint Jozefschool:

Op vrijdag 17 maart was het Sint Jozefdag, de feestdag op de Sint Jozefschool in Someren-Heide.

Het programma van deel 2:

Koper poetsen in Koepelkerk in Lierop:

In de kerk Heilige Naam Jezus in Lierop is een werkgroep al enige jaren bezig met het koper poetsen en dat doen ze op een heel bijzondere manier. Het werk is nog lang niet af.

Gemeentenieuws - Blijverslening en duurzaamheidslening:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren aandacht voor de blijverslening en over de duurzaamheidslening die de gemeente kan aanbieden aan de inwoners van Someren. De wethouders Gonnie van Bussel en Leon van de Moosdijk en ambtenaar Ineke Peeters geven tekst en uitleg.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

zaterdag 25 maart 2017 | 17.56 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 01 april 2017 | 08.56 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub