SIRIS.nl

Groot-Someren Concert een groot succes

Vier muziekverenigingen uit Someren staken op zaterdag 25 maart de koppen en de instrumenten bij elkaar tijdens het Groot-Someren Concert in sporthal De Postel in Someren.

Het was weer tijd voor het concert dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd door fanfare St.-Jozef uit Someren-Heide, muziekvereniging Juliana uit Someren-Eind, fanfare St.-Willibrordus uit Lierop en muziekvereniging Somerens Lust uit Someren. 

Fanfare St.-Jozef onder leiding van Karin van Dijk trapte het concert af met de mooie Portugese mars ‘O Vintinho’ van Siegfried Rundel. Verder bracht de fanfare nog een prachtig stuk met een hoornsolo ten gehore, genaamd ‘Air Poetique for Horn and Band’ van Ted Huggens. De hoornsolo werd uitgevoerd door Gert Meeuws.

Als tweede orkest speelde muziekvereniging Juliana onder leiding van Lou Fijten. Zij speelden o.a. het indrukwekkende muziekstuk ‘The Legend of Maracaibo’ van Jose Alberto Pino. Een groots en meeslepend werk dat gaat over de zeeslag bij Vigo (Spanje) meer dan 310 jaar geleden.

Vervolgens trad fanfare St.-Willibrordus onder leiding van Henk Mertens op. De fanfare speelde het sfeervolle ‘Centuria’ van James Swearingen en het indrukwekkende stuk ‘Condacum’ van Jan van der Roost.

Als laatste voor de pauze speelt harmonie Somerens Lust onder leiding van Geert Mooren. Zij speelden o.a. ‘Highlights Harry Potter’ in een arrangement van Robert W. Smith, een mooi stuk met de bekende muziek uit de Harry Potterfilms. Ze sloten de eerste helft af met een Spaanse pasodoble genaamd ‘Paco Campillo’ van José Salvador Gonzalez Moreno.

Na de pauze lieten de vier verenigingen nogmaals allemaal van zich horen. Het programma in de tweede helft was wat luchtiger met meer pop- en filmmuziek. Zo liet fanfare St.-Jozef een vertolking van het bekende stuk ‘Skyfall’ van Adele horen en een compilatie van muziek van Eric Clapton. 

Muziekvereniging Juliana speelde o.a. het stuk ‘Songs of the Wizz’ met de mooiste liedjes uit de film ‘The Wizz’ en het luchtige muziekstuk ‘Bugler’s Holiday’ van Leroy Anderson.

Fanfare St.-Willibrordus bracht muziek van James Brown, Michael Jackson en Stevie Wonder.

Als laatste speelt harmonie Somerens Lust met het stuk ‘Hummel gets the Rockets’ uit de film ‘The Rock’, tegenwoordig vooral bekend van ‘Expeditie Robinson’, en vervolgens het stuk ‘Puszta’ van Jan van der Roost.

De vier verenigingen sloten gezamenlijk de avond af met een nummer dat elke Zummerse mens kent;  Van Zummere en nie Baang, in een arrangement van dirigent Lou Fijten.

Na het concert was er nog een afterparty in de kantine van sporthal De Postel, waar dj Siard voor de sfeervolle muzikale omlijsting zorgde.

Het volgende Groot-Someren Concert is op over vier jaar. Op 24 maart 2018 wordt het Groot-Someren Slagwerkconcert georganiseerd.