SIRIS.nl

Opening Alzheimer Café Peelland met cabaretière Karin Bruers

Het Alzheimer Café Peelland opent op dinsdag 4 april haar deuren. Speciale gast tijdens de eerste bijeenkomst is cabaretière Karin Bruers.

Het Alzheimer Café Peelland vindt voortaan plaats op iedere eerste dinsdag van de maand in centrum De Beiaard aan de Pastoor de Kleijnhof 21 in Asten.

Het programma start om 19.30 uur, de zaal gaat een half uur eerder open. De toegang is gratis.

Aanmelden is niet nodig.

Tijdens bijeenkomsten van het Alzheimer Café komen uiteenlopende onderwerpen aan bod, waar mensen met dementie en hun naasten mee te maken krijgen. Zowel mensen met dementie, hun familieleden en vrienden en zorgprofessionals zijn welkom. Naast een lezing, presentatie of interview met bijvoorbeeld iemand uit de zorg of een schrijver kunnen bezoekers meer informatie ophalen via de informatietafel (folders, boeken, dvd’s) en verhalen met elkaar delen. Het programma kent een vast patroon en eindigt rond 21.00 uur.

Karin Bruers is de eerste gast bij het Alzheimer Café Peelland. Bruers is cabaretière, schrijfster en regisseur. Zij is onder andere bekend van Omroep Brabant, ’t Benkske en de Social Salon. Bruers heeft daarnaast een boek geschreven over haar moeder met dementie. Zij vertelt op haar eigen manier over haar ervaringen met dementie.

Meer informatie over Alzheimer Café Peelland is beschikbaar via e-mail alzheimercafepeelland@gmail.com.