Jaarvergadering Heemkundekring De Vonder

Heemkundekring De Vonder Asten-Someren houdt op woensdag 5 april de jaarvergadering in Hotel Centraal in Someren. Het wordt een bijeenkomst alleen voor leden. Die krijgen de agenda voor de vergadering - die voor de pauze zal worden afgehandeld - nog thuisgestuurd.

Na de pauze verzorgt heemkundige Hans van de Laarschot onder de titel 'Via de vonder naar de Peel' een interessante lezing over een onderwerp dat Somerense en Astense heemkundigen in gelijke mate zal interesseren: de onderlinge grenzen tussen beide gemeenten en alles wat daarom te doen is geweest. 

Die lezing sluit aan bij een oude kaart die Tom Waals twee jaar geleden tijdens de algemene ledenvergadering toonde toen hij een lezing hield over toponiemen. Uit die kaart bleek dat Asten in vroeger dagen over veel meer Peelgrond beschikte dan Someren en dat zij daarmee veel rijker was aan brandstof dan haar buurgemeente.

Hans van de Laarschot heeft zich in al die zaken verdiept en gaat vertellen over die van Someren en die van Asten met de Peel als middelpunt.


Trefwoorden: jaarvergadering hotel centraal de vonder heemkundekring de vonder asten-someren hans van de laarschot
Geplaatst

dinsdag 28 maart 2017 | 14.37 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 06 april 2017 | 06.48 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub