SIRIS-tv zendt op zaterdag 1 en zondag 2 april het weekoverzicht uit. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma van deel 1:

Aanleg bedrijventerrein Florapark gaat door:

Goed nieuws in Asten. De plannen voor de aanleg van het bedrijventerrein Florapark kunnen doorgaan. De Raad van State gaf op woensdag 29 maart het groene licht. De vlag kan uit bij het gemeentehuis en bij wethouder Jac van Bussel. 

Plantenbakken sluiten Markt af:

Op maandag 27 maart werden de plantenbakken geplaatst op de Markt in Asten. Met de afsluiting van plantenbakken komt definitief een einde aan linksafslaand verkeer vanaf de Prins Bernhardstraat over de Markt.

Cheque Varendonck College voor Stichting Leergeld:

Mentoren en leerlingen van Havo 4 en 5 hadden voor hun kerstactie van het afgelopen jaar een doel dicht bij huis gekozen, namelijk Stichting Leergeld Asten-Someren. De actie was erg succesvol en de daaruit voortvloeiende cheque werd op dinsdag 28 maart op het Varendonck College in Asten overhandigd aan Joop van Dijck van Stichting Leergeld Asten-Someren.

Kick-off Crescendo van Het Dagboek van Anne Frank:

Toneelvereniging Crescendo uit Someren presenteert in december 2017 en januari 2018 Het Dagboek van Anne Frank. In 2017 is het 75 jaar geleden dat Anne Frank samen met haar familie onderdook en tijdens de onderduikperiode haar dagboek bijhield. Vanaf de audities in oktober 2016 is Crescendo met de voorbereidingen gestart en op zondag 26 maart was de feestelijke kick-off.

Nationale pannenkoekdag op de Lambertusschool:

Op vrijdag 24 maart werd voor de elfde keer de Nationale Pannenkoekdag gehouden. Het is de dag dat basisschoolleerlingen door heel het land pannenkoeken bakken voor ouderen in de buurt. Basisschool Sint Lambertus in Asten deed voor de eerste keer mee.

Autocross in Someren:

Autovereniging De Kempen houdt op zaterdag 25 en zondag 26 maart het jaarlijkse autocrossweekend aan de Hooghoefweg in Someren.

Het programma van deel 2:

De Lisse op vakantie in Bergeijk:

Savant Zorg is samen met woningcorporatie woCom bezig met grootschalig onderhoud aan de appartementen in woonzorgcentrum Savant De Lisse in Asten. WoCom vervangt fasegewijs preventief alle waterleidingen in de woningen van beide locaties. Door de werkzaamheden zijn de appartementen enkele dagen niet bewoonbaar. Bewoners van De Lisse waren daarom de laatste weken op vakantie in De Putse Hoeve in Bergeijk. SIRIS-tv ging op bezoek in de laatste vakantieweek.

Asten Nu - werkzaamheden Heerbaan Asten:

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de werkzaamheden op de Heerbaan. Daar wordt onder andere een nieuwe riolering gelegd en de rijbaan wordt geasfalteerd. Rien Mertens van de gemeente Asten en Ad van den Hurk, uitvoerder van Mourik Groot-Ammers vertellen over de werkzaamheden.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

zaterdag 01 april 2017 | 10.08 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 07 april 2017 | 14.32 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub